Politiet på Sunnmøre fikk mandag kveld en anmodning fra Kripos om å varsle pårørende.

— Den siste kjente adressen til kvinnen i Norge, var i Sula kommune. Vi er i ferd med å varsle de pårørende som er bosatt over hele Sunnmøre, sier lensmann Frode Haugen til Sunnmørsposten mandag kveld.

Politiet på Sunnmøre ville ikke gå ut med flere opplysninger om saken mandag kveld. Kvinnen skal ifølge politiet ha bodd i Sverige i lengre tid.

Midt-Sverige

Kvinnen og barnet ble funnet døde mandag formiddag i en leilighet i sentrum av Arboga i Midt-Sverige. Kvinnen var i 35-årsalderen, ifølge politiet.

Vaktleder Hilde Haug i Kripos bekrefter overfor NTB at kvinnen og barnet er norske, og at Kripos er blitt kontaktet av svensk politi med anmodning om å varsle pårørende.

Haugen sier dette er en svensk sak, og at Kripos ikke er blitt bedt om annet enn å bistå med å varsle pårørende.

— Vi jobber med å varsle pårørende, men hvor de befinner seg, vet vi ikke, sier vaktlederen til Dagbladet.

Drap

Svensk politi har opplyst at dødsfallene blir etterforsket som mulige drap. Teknikere var mandag i leiligheten for å undersøke stedet.

— Teknikere er på stedet for å finne ut hva som er skjedd. Jeg kan ikke si så mye mer akkurat nå. Vi banker på dører og prater med folk, fortalte Terje Lund på politikontoret i Västmanland tidligere mandag.

— Vi avventer resultatene fra den tekniske undersøkelsen. Det er ikke sikkert vi får noe svar på det før tirsdag, la han til.

Politiet fikk melding om dødsfallet ved 11-tiden mandag formiddag. En person ringte da og sa at to personer lå døde i en leilighet i Arboga. Ambulanse ble sendt til stedet, og ambulansen tilkalte etter kort tid politiet.

Den norske kvinnen skal ha bodd i leiligheten i flere år.