— Det er helt rått. Han klarte å holde roen mens han fintet ut kineseren. Dette er en sport de slår alle i. Det sier litt om innsatsen han har lagt ned på forhånd, sier en jublende prinsesse Märtha Louise til NTB.

I hagen til den norske ambassadøren i London er den nervepirrende bordtennis-finalen mellom Tommy Urhaug og kinesiske Cao Ningning det viktigste samtaleemnet.

— Det var litt for spennende helt på slutten, men det gikk heldigvis veien, sier prinsessen og ser bort på Urhaug.

Nasjonalsport

I Kina er bordtennis nasjonalsport. Den nyslåtte OL-mesteren er likevel ikke redd for at han kan ha ytterligere forsuret forholdet mellom Norge og Kina ved å slå dem i det de tradisjonelt har vært suverene i.— Jeg skjønner spørsmålet, men jeg tror ikke det. Kineserne vet å sette pris på en god bordtenniskamp, sier en smilende Urhaug til NTB.

Sammen med Urhaug var den norske delegasjonen invitert til mottakelse hos ambassadør Kim Traavik mandag. Side om side med prinsesse Märtha Louise feiret de det norske gullrushet under Paralympics så langt.

- Høyt nivå

— Det er skikkelig Lillehammer-stemning her, selv om det er sommer. Disse utøverne fortjener å bli verdsatt på samme måte som andre utøvere, og det blir de nå. Det er på tide, sier prinsessen som har fulgt en lang rekke Paralympics.

— Det første jeg så på, var etter OL på Lillehammer. Da var det et hobby-preg over det. Nå er det toppidrett på høyt nivå, sier hun.

For Urhaug og de andre deltakerne er det stort å bli hyllet av prinsessen.

— Det er virkelig inspirerende at hun bruker så mye tid på å følge oss, sier Urhaug, som foreløpig ikke kan love å prøve å gjenta suksessen om fire år.

— Jeg har familie og mye annet å bruke tid på. Jeg må bestemme meg for om jeg virkelig skal satse fram mot neste OL, sier han. (©NTB)