Brian Charrington ble pågrepet i feriebyen Alicante tirsdag, sammen med sønnen. Charringtons kjæreste ble samtidig pågrepet i Venezuela, der hun skal ha vært i ferd med å organisere en forsendelse av kokain til Europa.

I alt 13 mennesker ble pågrepet i den koordinerte politiaksjonen, og spansk politi tok også beslag i 220 kilo kokain.

Fra bilselger til storsmugler

Ifølge Venezuelas justisminister Miguel Rodriguez Torres har banden smuglet rundt 25 tonn med kokain til Europa det siste tiåret.

Brian Charrington, som tidligere var bilselger i Middlesbrough, skal ha vært en nøkkelperson i det hele. Han har i flere år levd det søte liv i Spania, der han sammen med sønnen eier ti hus, en rekke luksusbiler og minst seks båter bare i Alicante-området.

Spania har lenge vært en frihavn for kriminelle briter, ettersom det ikke har vært noen utleveringsavtale mellom de to land.

Funnet i hemmelig rom

De siste årene har situasjonen imidlertid endret seg dramatisk for dem, og siden 2007 er 52 av til sammen 65 ettersøkte briter i landet pågrepet av spansk politi.

Den narkotikadømte briten Mark Lilley ble tidligere i måneden pågrepet i Malaga, i et hemmelig rom han hadde konstruert bak garderobeskapet i huset der han oppholdt seg.

Ransdømte Andrew Moran ble pågrepet ved svømmebassenget i mai, i et hus Charrington eier.