Nye satellittbilder viser godt over 100 gjenstander i det sørlige Indiahavet som kan være vrakrester fra flyet som forsvant 8. mars. Også fra fly er det sett gjenstander i havet.

VRAKDELER: Dette satelittbildet viser 122 gjenstander som kan være vrakdeler.
SCANPIX

Det malaysiske myndighetsorganet MRSA har mottatt nye satellittbilder fra Frankrike som ble tatt 23. mars. Disse bildene viste 122 gjenstander som kanskje kan være flydeler i havområdet.

— Noen av gjenstandene var én meter lange, andre var opptil 23 meter, sa Malaysias transportminister Hishammuddin Hussein på en pressekonferanse i hovedstaden Kuala Lumpur.

— Noen av dem var skinnende, noe som kan tyde på at de var av solid materiale, tilføyde han.

400 kvadratkilometer

Bildene ble tatt i området cirka 2.557 kilometer sørvest for Perth, på Australias vestkyst, men innenfor et 400 kvadratkilometer stort område, opplyste transportministeren på en pressekonferanse onsdag.

— Dette er en ny ledetråd som vil bistå leteoperasjonen, tilføyde han.

De franske bildene er tatt av Airbus Defence & Space, en av divisjonene i det europeiske Airbus-konsernet.

Det er det fjerde settet av satellittbilder som er tatt og presentert av mulige vrakrester fra Malaysia Airlines MH370, som forsvant 8. mars etter at det hadde tatt av fra Kuala Lumpur med kurs for Kinas hovedstad Beijing.

Satellittbilder er også mottatt fra Australia og Kina, samt en gang tidligere fra Frankrike.

Hindres av dårlig vær

Foreløpig er ingen vrakdeler fra flyet blitt funnet og bekreftet. Men Australias statsminister Tony Abbott sa i nasjonalforsamlingen i Canberra onsdag at mye er sett.

— En betydelig mengde vrakrester er blitt sett i området der flyet sist ble registrert. Dårlig vær og utilgjengelighet har til nå hindret at noe av det er blitt plukket opp. Men vi er sikre på at det vil bli det, sa Abbott.

Det var godt vær i leteområdet onsdag, men det ble ikke spådd å vare.

To kinesiske skip leter sammen etter en cirka to meter lang flytende gjenstand som tidligere på dagen ble sett fra et fly som deltar i leteaksjonen, meldte det kinesiske statlige nyhetsbyrået Xinhua onsdag.

USA sender drone

Et australsk marinefartøy vendte også tilbake til leteområdet onsdag etter å ha blitt drevet vekk av storm med opp til 20 meter høye bølger tirsdag.

USA har sent en drone som tilhører USAs marine til å oppdage taleregistratoren og ferdskriveren under vann. Dronen vil bli montert på et australsk marinefartøy som ventes til Perth en av de første dagene.

Malaysia har fått mye kritikk for måten det har ledet letingen etter det savnede flyet på, men transportministeren tror likevel at historien vil dømme Malaysia bra.

LETER FORTSATT: Britiske etterforskere fra Inmarsat studerer satellittbilder under letingen etter det forsvunnede passasjerflyet fra Malaysia. Det var Inmarsats analyser som mandag konkluderte med at MH370 trolig styrtet sør i Indiahavet.
SCANPIX