García Márquez' sønn Gonzalo García Barcha avviser at faren ble innlagt på grunn av lungebetennelse og sier det dreier seg om en lettere influensa.

På bedringens vei

García Barcha sa at familien hadde valgt å legge ham inn siden han er en gammel mann, men at han er på bedringens vei.

Gabriel García Márquez, som nå er 87 år gammel, flyttet sammen med sin kone Mercedes Barcha til Mexico by for 30 år siden på grunn av politiske problemer i hjemlandet. Han fikk nobelprisen i litteratur i 1982.

Han ble sist sett offentlig 6. mars da han fylte 87 år og kom ut for å møte journalister som besøkte hjemmet hans. Han smilte, tok imot gaver og lot seg fotografere, men snakket ikke med journalistene.

Magisk realisme

García Márquez er først og fremst kjent for romanen «Hundre års ensomhet « fra 1967, som er oversatt til 35 språk og trykt i 30 millioner eksemplarer.

Han ble inspirert til å skrive boka, som representerer den latinamerikanske litterære retningen magisk realisme, fra sin oppvekst i den lille tropiske byen Aracataca i Colombia, i boka døpt Macondo.

Der opplevde han en eksotisk miks av etterkommerne til spanske nybyggere, indianere, svarte slaver og omreisende sigøynere i et tropisk samfunn dominert av småbrukere og store bananplantasjer.