En av flyktningene, en mann, er død og nærmere 20 andre er sendt til sykehus. Mange av dem er ifølge sykehuskilder alvorlig dehydrerte og nedkjølte, melder BBC.

— Arbeidere her på havnen ble på oppmerksom på roping og banking fra containeren. De brøt den opp øyeblikkelig og fant mennesker der, sier politioverbetjent Trevor Roe.

Arbeid ble straks satt i gang med å sjekke resten av containerne i lasten. Flyktningene kommer trolig fra Sør-Asia, men på grunn av språkproblemer er dette ikke helt avklart ennå.

Politiet ble varslet lørdag morgen etter at havnearbeidere oppdaget flyktningene inne i en container på kaia i Tilbury ved utløpet av Themsen. Containeren ble losset av et lasteskip som kom fra Zeerbrügge i Belgia.

Skipet tilhører rederiet P & O, men det er ikke kjent hvor containeren, som var en av 64 som var om bord på skipet, kommer fra.

Politiet etterforsker saken, men ingen er så langt pågrepet. Det er så langt ikke kjent hvilken nasjonalitet flyktningene har og hvor lenge de har vært inne i containeren. (©NTB)