Stats— og regjeringssjefene for de 20 landene diskuterte situasjonen i det krigsherjede landet under en middag torsdag kveld.

«Uenighetene om Syria ble bekreftet», skrev Italias statsminister Enrico Letta på Twitter etter at måltidet var over.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som også var til stede, minnet G20-lederne om konsekvensene hvis krisen i Syria ikke blir løst.

— Hver dag vi mister, er en dag hvor mengder av uskyldige sivile dør, sa Ban.

- En meningsutveksling

Topplederne skal ha fått ti minutter hver til å presentere sitt syn på Syria-krigen rundt bordet i det overdådige palasset Peterhof.

En fransk kilde sa imidlertid at det ikke var forventet noen stor bevegelse i saken torsdag kveld.

— Målet var en meningsutveksling mellom verdens øverste ledere, ikke å bli enige, sier kilden som ikke ønsker å bli navngitt.

Etter måltidet fikk Russlands president og møtets vert Vladimir Putin, USAs president Barack Obama og de andre G20-lederne høre utdrag fra operaen «La Traviata».

Kjemiske våpen

Over 100.000 mennesker er blitt drept i borgerkrigen i Syria, mens 2 millioner skal ha flyktet fra landet.

USA planlegger et militært angrep på Syria som en reaksjon på at regjeringen i landet angivelig har brukt kjemiske våpen. Russiske myndigheter er på sin side svært negative til angrepsplanene og mener det ikke er bevist at kjemiske våpen er brukt av det syriske regimet.

Også mange andre land er skeptiske til at USA vurderer å angripe Syria uten godkjenning av FNs sikkerhetsråd. Både Kina, Brasil, India, EU og pave Frans advarte torsdag mot konsekvensene av en militæraksjon.

Mens arabiske og vestlige land støtter opprørere i Syria, har regimet fått våpenleveranser fra Russland og støtte fra Iran.

— Å gi våpen til noen av sidene er ikke svaret. Det finnes ingen militær løsning, sa Ban Ki-moon under middagen for G20-lederne i palasset utenfor St. Petersburg.