20-åringen levde i skogene i Sibir fra han var fire år og til han nylig ble funnet.

Det var folk i byen Belokurikha sørvest i Sibir som fant ham, opplyste russiske tjenestemenn tirsdag. 20-åringen skal ha sagt til lokale myndigheter at han er født i 1993 og har bodd i skogene i Sibir siden 1997, lenge sammen med foreldrene, men senere alene.

Forlatt

I mai i år skal foreldrene ha etterlatt ham i en skogshytte og dratt sin vei. Da sommeren var over, dro han til en landsby i nærheten for å be om hjelp.

Nå risikerer 20-åringen å måtte kjempe med byråkratiet, sier statsadvokat Roman Fomin til nyhetsbyrået AFP.

— Jeg er ikke sikker på om han har godt av alt dette oppstyret. Han så normal og frisk ut da han dukket opp her - han snakket bare litt langsomt, fordi han ikke fører samtaler så ofte som folk flest, sier Fomin.

Vinter

Statsadvokaten er redd for at gutten nå vil bli sendt tilbake til skogen for å tilbringe en sibirsk vinter alene i hytta.

— Han er redd for at han ikke vil overleve vinteren uten foreldrene, sier Fomin, som tilføyer at han ikke vet hvorfor foreldrene i sin tid dro ut i skogen for å bli hytteboere i villmarka.

Men ifølge statsadvokaten lå det neppe religiøse motiver bak. Belokurikha er et velkjent feriested i den maleriske Altaj-regionen i Sibir, berømt for sine kilder med mineralrikt vann, for kursteder og skiterreng. (©NTB)