Ifølge FBI har kampsportinstruktøren James Everett Dutschke bestilt ricinusfrø, som kan brukes til å lage ricin, fra nettstedet eBay.

Like etter at frøene var blitt levert hjem til Dutschke, ble en artikkel om hvordan giften skal håndteres og lagres på en sikker måte, lastet ned på siktedes bærbare datamaskin.

Observert av FBI

Det er også blitt funnet en støvmaske med spor av ricin fra en søppelkasse like ved 41-åringens tidligere taekwondo-lokaler. Dutschke er blitt observert av FBI idet han kastet fra seg ting han hadde hentet inne på treningsstudioet, kommer det fram av en skriftlig uttalelse fra FBI-agent Stephen Thomason.

Siktedes forsvarer har ikke ønsket å kommentere de nye opplysningene. Dutschke selv har før han ble pågrepet i sitt hjem i Tupelo i delstaten Mississippi lørdag, nektet straffskyld.

Tre giftbrev

Brev med den dødelige giften ricin ble for to uker siden sendt til president Barack Obama, den republikanske senatoren Roger Wicker fra Mississippi og en dommer fra samme delstat, Sadie Holland. Ingen av brevene kom fram til adressaten.

Giftbrevene ble sendt kort tid etter terrorangrepet i Boston, men det ble tidlig påpekt at det ikke var noen sammenheng mellom bombeaksjonene og giftbrevene.

Konflikt

Tidligere i etterforskningen pågrep FBI 45 år gamle Paul Kvein Curtis, som først ble mistenkt for å ha sendt giftbrevene. Siktelsen mot ham ble senere frafalt. Curtis og Dutschke kjente hverandre, og det skal ha vært en pågående konflikt mellom dem. Det var Curtis som først gjorde politiet oppmerksom på at rivalen kunne være en mulig gjerningsmann.

Ricin er en svært kraftig gift, og noen få korn av stoffet er nok til å ta livet av et voksent menneske. Men giften i brevene som ble sendt for halvannen uke siden, skal ha vært sterkt utblandet og i praksis svak.