Det var Fritzl selv som ba om skilsmisse, angivelig fordi Rosemarie aldri har besøkt ham i fengsel. Skilsmissen ble innvilget i forrige uke og betyr også at Rosemarie Fritzl ikke lenger har tilgang til eksmannens pensjonsutbetalinger, melder det østerrikske ukemagasinet News.

Ifølge magasinet har Rosemarie heller ikke svart på noen av de mange brevene Josef Fritzl har skrevet til henne etter at han ble fengslet.

Fritzls advokat Nikolaus Rast vil ikke kommentere saken.

Josef Fritzl ble i 2009 dømt til livsvarig fengsel for drap, voldtekt, incest og frihetsberøvelse etter at hans grusomme forbrytelser ble avslørt.

I 24 år holdt han datteren Elisabeth fanget i kjelleren i sitt eget hus i byen Amstetten. I løpet av disse årene voldtok han henne flere tusen ganger og fikk syv barn med henne. Det ene barnet døde som spedbarn etter at Fritzl nektet å sørge for legehjelp. Tre av de andre barna ble tatt med ut og vokste opp sammen med Fritzl og konen, mens de tre andre hadde tilbrakt hele sine liv i kjelleren sammen med sin mor.

Fritzls forbrytelser ble avslørt i 2008 da Elisabeth Fritzl klarte å overtale faren til å la den alvorlig syke 19 år gamle datteren få komme på sykehus.