Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var blant de kongelige gjestene som strømmet til Grand Hotel, hvor det holdes privat middag før helgens prinsessebryllup.

På spørsmål fra pressen om hvordan det er å være i Stockholm, slo Ari Behn ut med armene:

— Det er nå det begynner!

Deretter, vendt mot sola på en skyfri himmel:

— Det er det beste som fins!

Han og Märtha Louise ankom hotellet klokka 14.40, og prinsessen sa at paret gledet seg til bryllupet. Klokka 18.00 var kronprins Haakon på plass. Mette-Marit er i Myanmar og kommer først lørdag.

Celina på bytur

Like etter kom kosmetikkarvingen Celina Midelfart og Tor Olav Trøim ruslende hånd i hånd i solsteiken, etter noen timers bytur. Også de så ut til å nyte vær og stemning:

— Nå har ikke bryllupet begynt helt ennå, men vi gleder oss veldig til dette, sa Midelfart til NTB.

VISTE SEG: Brudeparet på Grand hotel i Stockholm fredag kveld.
SCANPIX

Det svenske kongeparet er vertskap for middagen på Grand Hotel fredag kveld. Mange av bryllupsgjestene skal også bo på hotellet. Et stort pressekorps hadde tatt oppstilling foran hovedinngangen, der de kongelige gjestene ankom i hvite Volvoer med politieskorte. Også en rekke skuelystne turister og stockholmere hadde tatt oppstilling i solsteiken.

Fyrsten ble hjemme

Fyrstinne Charlene av Monaco ankom først, klokka 13.45. Hun deltar i bryllupsfeiringen uten fyrst Albert, trolig fordi han har for høy rang til å delta. Hovedregelen er at regjerende monarker, konger og dronninger kun deltar ved evenementer for likestilte eller tronarvinger.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel på Grand hotel i Stockholm fredag kveld.
SCANPIX

Deretter kom danske prins Joachim og prinsesse Marie. Og også de gledet seg:— Vi gleder oss veldig, strålte prinsen til den store mengden utenfor det fasjonable hotellet.

Blant de andre som dukket opp og ble mottatt av hotellets ledelse, var danske prinsesse Benedicte, som er prinsesse Madeleines gudmor.

Også designeren Valentino kom fredag i 16-tiden, og det er nå bekreftet han er mannen bak Madeleines brudekjole.

Vielsen foregår i Slottskyrkan lørdag klokka 16, med påfølgende brudeferd til lands og til vanns fram til middagsmottakelsen på Drottningholms slott om kvelden.

GIR SLIPP PÅ DATTEREN: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia på Grand hotel i Stockholm fredag kveld.
SCANPIX