Mellom to og fem personer ble såret i skyteepisoden, som fant sted på privatskolen Ozar Hatorah i Jolimont-distriktet nord i Toulouse mandag morgen like før skolestart.

Det ble tidligere mandag meldt om tre drepte, men senere hadde tallet steget til fire, opplyste den franske statsadvokaten.

Opprørte

Israel er svært opprørt over det som er skjedd.

— Vi er forferdet over dette angrepet. Vi stoler på at franske myndigheter vil sette fullt søkelys på denne tragedien og bringe de ansvarlige for disse drapene for retten, sier talsmann for det israelske utenriksdepartementet Yigal Palmor.

Også Frankrikes rabbi Gilles Bernheim sier han er forferdet og forskrekket. Han sier han vil dra til Toulouse umiddelbart.

Den franske innenriksministeren Claude Gueant avbrøt et besøk i nordøst-Frankrike og vil ankomme Toulouse senere mandag. Også president Nicolas Sarkozy vil ta turen til byen.

Angrep forrige uke

I forrige uke ble tre soldater skutt og drept av en mann på motorsykkel i samme region. Politiet startet en storstilt leteaksjon etter gjerningsmannen, men foreløpig er ingen blitt pågrepet. Mellom 50 og 60 polititjenestemenn er involvert i etterforskningen.

Ifølge TV-kanalen BFM var våpenet som ble brukt under skytingen mandag det samme som i skyteepisoden forrige uke.

- Likhetstrekk

— Man kan ikke unngå å se likhetstrekk mellom angrepet på soldatene i Toulouse og Montauban og dette forferdelige angrepet på barn i dag morges, sier Gueant.

Sarkozy mener på sin side det er for tidlig å koble de to hendelsene sammen.

Franske myndigheter har skjerpet sikkerheten ved samtlige jødiske skoler i landet etter angrepet.

Frankrike har Europas største jødiske befolkning med rundt 700.000 jødiske innbyggere. (©NTB)