— Vi er svært lei oss for å fortelle at pasienten gikk bort fredelig klokka 4.45 29. desember (lokal tid), opplyste sykehussjefen Kelvin Loh ved Mount Elizabeth Hospital.

Den 23 år gamle kvinnen ble voldtatt og brutalt banket opp på en buss i hovedstaden New Delhi 16. desember. Torsdag ble hun fløyet til sykehus i Singapore for å få livreddende behandling. Men fredag opplyste sykehuset at hun hadde fått alvorlig organsvikt. Senere kom meldingen om at kvinnen var død.

Protester

Gjengvoldtekten har ført til voldsomme protester i New Delhi og flere andre byer i India.

Den indiske regjeringen har svart med å nedsette en undersøkelseskommisjon, og samtidig kunngjort planer om å offentliggjøre navn og adresser på sexovergripere.

Flere kvinnelige betjenter

På den mer forebyggende siden har innenriksminister Sushilkumar Shinde tatt til orde for flere kvinnelige betjenter ved indiske politistasjoner.

— Jeg har foreslått at det bør være minst en kvinnelig betjent ved hver av de 166 politistasjonene i New Delhi, sier Shinde.

Vold mot kvinner er et stort problem i India, det samme er politiets behandling av sakene som ser dagens lys.

Torsdag ble det kjent at en 17 år gammel jente tok sitt eget liv etter å ha blitt presset til å droppe en anklage om voldtekt og i stedet presset til å gifte seg med en av sine overfallsmenn, melder AFP, som siterer offisielle kilder i Punjab-regionen