— Vi krever en høy pris fra Hamas og terroristorganisasjonene, og de væpnede styrkene er forberedt på å utvide operasjonen betydelig, sa Netanyahu ved åpningen av søndagens regjeringsmøte i Jerusalem.

— Soldatene er forberedt på alt som kan skje, tilføyde han.

Før statsministeren har flere andre antydet at en invasjonen nærmer seg, og at den i så fall ikke vil være over på en-to-tre.

Også det islamistiske Hamas-styret på Gazastripen fortsatte sine angrep mot Israel søndag.

Oppstilt

Israelske stridsvogner og artilleri er oppmarsjert langs grensen til Gazastripen, og israelske representanter sier fortsatt at de vurderer en invasjon på bakken.

På spørsmål om det er aktuelt, svarer generalmajor Tal Russo til nyhetsbyrået Reuters:

— Definitivt. Vi har en plan, tilføyer han.

— Det vil ta tid. Vi må ha tålmodighet. Det blir ikke en dag eller to, sier han, uten å bli mer spesifikk på hva han mener.

Storbritannias utenriksminister advarer Israel sterkt mot å utvide krigen.

— En invasjon av Gazastripen vil gjøre at Israel mister mye av sin internasjonale støtte og sympati som de har i den nåværende situasjonen, sier Hague til Sky News.

Egypt i nøkkelrolle

Samtidig pågår det intense våpenhvileforhandlinger med Egypt i en hovedrolle. Landets president Mohamed Mursi antydet i helgen at det var indikasjoner på en mulig våpenhvile, og hans israelske kollega Shimon Peres støtter arbeidet.

— Vi verdsetter bestrebelsene den egyptiske presidenten gjør for å få i stand en våpenhvile. Men hittil har Hamas avvist forslaget fra Egypts president, sa Peres i et intervju med britiske Sky News søndag.

USAs president Barack Obama, som er Israels nærmeste allierte, sa søndag at han i løpet av de neste 36 til 48 timene vil vite om det kan være mulig å gjøre fremgang i arbeidet med å stanse krisen.

Femte dag

Søndag var femte dag på rad med aktive krigshandlinger siden Israel begynte den siste offensiven.

Skytingen av raketter fra Gazastripen mot Israel avtok natt til søndag, men søndag morgen ble den gjenopptatt. Det ble blant annet skutt raketter mot byen Ashkelon, ifølge den israelske hæren.

— Fram til nå har vi rammet over 1.000 mål, så Hamas bør regne på om det kanskje lønner seg med våpenhvile eller ikke, sa Israels visestatsminister Moshe Yaalon i en Twitter-melding.

— Hvis det blir stille i sør og ingen raketter eller missiler blir skutt mot Israel, og ingen terrorangrep blir iverksatt fra Gazastripen, så angriper ikke vi, tilføyde han.

Overbelastede sykehus

Minst 52 palestinere, hvorav halvparten sivile inkludert 14 barn, har mistet livet så langt i konflikten, ifølge palestinske representanter. Samtidig er tre israelere drept og flere titalls såret.

To raketter på vei mot Tel Aviv søndag ble skutt ned av Israels rakettskjold.

På Gazastripen ble en 13 år gammel jente og et voksent medlem av familien drept av splinter fra en rakett som traff nær en flyktningleir ved stranden.

Sykehus på Gazastripen er sterkt overbelastet med sårede etter Israels bombing og har kritisk mangel på medisiner og medisinsk utstyr, fastslår Verdens helseorganisasjon (WHO).

FN-organisasjonen ber om 10 millioner dollar, nærmere 60 millioner kroner, fra givere for kunne dekke det akutte behovet for medisiner og utstyr de neste tre månedene.

En palestinsk kvinne holder sine eiendeler ved det ødelagte huset hennes i Rafah sør på Gazastripen.
Ibrahemm Abu Mustafa / Reuters / NTB scanpix