- Jeg er ikke redd

Bergenseren Jostein Aksnes befinner seg midt i kuppdramaet i Thailands hovedstad Bangkok.

Publisert Publisert

IKKE REDD: - Akkurat nå ruller det et brev fra de militære over fjensynskjermene her. De inviterer alle utenlandske ambassadører til et møte klokken 16 lokal tid, sier Aksnes.

  • Ove Sjøstrøm
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg har stort sett holdt meg innendørs siden militærkuppet ble gjennomført i går. Det er innført portforbud mellom klokken 22 og 5 om morgenen, sier Jostein Aksnes (34).

Forløpig kan Aksnes kommunisere via nettet og telefon. Trusselen om å stenge sosiale medier har ikke blitt gjennomført.

Tok makten i går

— Thailands militære var tvunget til å ta makten i landet for å gjenopprette ro og orden, sa kuppgeneral Prayuth Chan-ocha i går etter at militære hadde inntatt alle strategisk viktige bygg og massemedier i Bangkok.

Aksnes, som jobber i IT-bransjen i Thailand, har bodd i Bangkok de siste fire årene. Han forteller at alle de utenlandske nyhetskanalene er tatt av luften.

— Akkurat nå ruller det et brev fra de militære over fjernsynskjermene her. De inviterer alle utenlandske ambassadører til et møte klokken 16 lokal tid, sier Aksnes.

Ber politikere melde seg

Også fremstående politikere har fått beskjed om å innfinne seg på en militærforlegning i Bangkok.

Blant dem er tidligere statsminister Yingluck Shinawatra som ble avsatt tidligere i måneden. Hun meldte seg for de militære kuppmakerne i morges.

Les også

Thailandske kuppmakere vil stenge sosiale medier

Medlemmene av den styrtede regjeringen har også fått beskjed om å innfinne seg, og det samme har lederne av de såkalte rødskjortene som støtter Shinawatra.

Opposisjonspolitikere som har ledet an i demonstrasjonene mot Yingluck og hennes Puea Thai-parti, har fått samme ordren.

Ikke redd

Ifølge Aksnes er det lite som tyder på militærkupp Bangkoks gater akkurat nå.

— Det er knapt soldater i gatene, og folk forholder seg rolige. I går kveld stengte en del butikker og Bangkoks «Skytrain» ble innstilt, forteller Aksnes.

Fikk mail fra ambassaden

Aksnes og de andre fastboende nordmennene i Bangkok får jevnlig informasjon fra den norske ambassaden.

— Jeg har fått en mail med informasjon om hvordan jeg skal forholde meg til det som skjer. Som sagt føler jeg ikke noen grunn til engstelse akkurat nå, avslutter Aksnes.

ROLIG: Ingen synlig aktivitet ved hovedpolitistasjonen i Bangkok. Foto: JOSTEIN AKSNES

BRANT NED: Kjøpesenteret i Chidlom som de såkalte rødskjortene satte fyr på i 2010. I dag er det helt stille her. Foto: JOSTEIN AKSNES

INVITASJON: - Akkurat nå ruller det et brev fra de militære over fjernsynskjermene her. De inviterer alle utenlandske ambassadører til et møte klokken 16 lokal tid, sier Aksnes. Foto: JOSTEIN AKSNES

Publisert