Angrepene mot Nusrafronten, som regnes som al-Qaidas fløy i Syria, fant sted i provinsene Idlib og Aleppo, mens angrepene mot IS rammet gruppas stillinger i provinsen Deir al-Zor.

Om lag 20 IS-krigere og 30 medlemmer av Nusrafronten skal være drept i angrepene. I tillegg mistet åtte sivile livet, blant dem tre barn, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

En kriger i IS sier at opprørsgruppen vil svare på de USA-ledede angrepene. Han anklager Saudi-Arabia for å ha latt dem skje.

— Disse angrepene vil bli besvart. Sønnene til Saoul er de som bør anklages. Det skjedde på grunn av dem, sier opprøreren til nyhetsbyrået Reuters. Saoul er et nedsettende navn på den saudiarabiske kongefamilien.

- Avverget angrep

Amerikansk militære framholder at man gikk til aksjon for å avverge angrep mot USA og vestlige interesser som skulle gjennomføres om kort tid i regi av al-Qaida-veteraner som har «etablert en trygg base i Syria».

Alle flyene som deltok i angrepene, kom seg trygt ut av området, ifølge uttalelsen.

Flere av USAs allierte i regionen deltok, blant annet Jordan, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Qatar, opplyser det amerikanske militæret.

Disse landene er alle tilsluttet den amerikanskledede koalisjonen som vil bekjempe de ytterliggående islamistene som har tatt kontroll over store områder i Syria og Irak.

Ifølge uttalelsen ble luftangrepene iverksatt fra krigsskip i internasjonalt farvann i Rødehavet og nord i Persiabukta.

- Også sivile drept

Minst 20 medlemmer av IS er drept i angrepene, opplyser Rami Abdulrahman, som leder SOHR, en eksilgruppe med base i London og Beirut. Nusrafronten skal ha mistet om lag 30 krigere.

Åtte av 15 personer som ble drept i angrepene mot Nusrafronten vest i provinsen Aleppo, skal ha vært sivile, ifølge SOHR.

Nusrafronten har kjempet mot IS i deler av Syria, og har også kjempet side om side med mer moderate opprørere.

- Vil bekjempe Assad

Den syriske opposisjonskoalisjonen ønsker luftangrepene mot Den islamske staten (IS) velkommen og sier den vil skjerpe kampen mot regimet til president Bashar al-Assad.

— Dette vil gjøre oss sterkere i kampen mot Assad. Kampanjen bør fortsette inntil Den islamske staten (IS) er fullstendig utryddet fra syriske områder, sier Monzer Akbik, spesialutsending for koalisjonens president, til nyhetsbyrået Reuters.