Syria: Fordømmer norsk beslutning om spesialstyrker til landet

Syria fordømmer Norges beslutning om at norske spesialsoldater skal trene opp syriske opprørsgrupper og kan bli sendt inn i landet, sier en tjenestemann i det syriske utenriksdepartementet.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Den syriske arabiske republikk fordømmer uttalelsene fra den norske statsministeren mandag om hennes lands intensjoner om å sende 60 spesialsoldater for å trene opp det hun kaller «syriske krigere» under dekke av å kjempe mot IS, sier en tjenestemann i det syriske utenriksdepartementet i en uttalelse til Syrias statlige nyhetsbyrå SANA, melder VG onsdag.

Mandag ble det kjent at Norge sender en styrke på om lag 60 soldater til Jordan for å trene syriske opprørere som kjemper mot ekstremistgruppen IS. Etter planen skal de være på plass før sommeren.

Regjeringen har - med støtte fra juristene i Utenriksdepartementets rettsavdeling - bestemt at de norske soldatene kan sendes inn på syrisk territorium, så lenge de kun skal slåss mot IS.

— En slik avgjørelse er en uakseptabel innblanding i Syrias anliggender og en skamløs innblanding av suvereniteten, sikkerheten og stabiliteten til Syria, sier kilden ifølge SANA.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Modig filmregissør infiltrerte «Allahs soldater»

  2. USA krever stans i angrepene på Aleppo

  3. Antall døde etter sykehusbombing i Aleppo stiger

  4. Fremmedkrigere fra over 70 land kjemper for IS

BT anbefaler

76 prosent av SAS-avganger blir «trolig innstilt» ved streik

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN