- Ingen konkret fredsplan

Russlands president Vladimir Putin kom mandag til Paris for å drøfte Irak-krisen med president Jacques Chirac. Et tema blir de fransk-tyske "ideene" til å løse krisen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 19 år gammel

Tyskland og Frankrike avviste mandag at de har utarbeidet en konkret fredsplan bak ryggen på USA, og understreket at forslagene — eller ideene - er i tråd med Sikkerhetsrådets resolusjon 1441.

Etter at USA ble provosert av utspillet, gikk en tysk regjeringstalsmann så langt som til å si at det ikke foreligger en plan som skal avverge et amerikansk angrep mot Irak, men visse "felles ideer" som diskuteres av alle medlemslandene i FNs sikkerhetsråd.

Russlands president Vladimir Putin drøftet disse ideene med statsminister Gerhard Schröder i Berlin søndag, og det var ventet at de samme spørsmålene også ville stå i sentrum for Putins samtaler i Paris mandag.

Putin sa i Berlin at Russland i det store og hele er enig med Tyskland, Frankrike og Kina i spørsmålet om hvordan Irak-krisen bør gripes an. Ingen av de fire landene ønsker et amerikansk angrep mot Irak.

Mandag ettermiddag kom Russlands president Vladimir Putin Paris til Frankrike for et for et tredagers møte med franske ledere. Putin ble ønsket velkommen av president Jacques Chirac da han ankom Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris. Irak-krisen kommer utvilsomt til å dominere samtalene mellom de to statslederne de neste dagene.

Publisert
SAMMEN MOT KRIG: Jacques Chirac og Vladimir Putin.

Les mer om dette temaet

 1. Makten til å gjøre usynlig

 2. Angrep på Irak er ikke berettiget

 3. Bagdad Café

 4. CIA-veteraner advarer mot Irak-krig

 5. Frankrike blokkerer krigsforberedelser

 6. NATO-sprekk om Irak

 7. Irak aksepterer spionfly

 8. To drept i bombeangrep mot Irak

 9. NRK-journalist utvist fra Irak

 10. - Ingen beviser

 11. NATO-krisen forsterket

BT anbefaler

Brannvesenet er storfornøyde med kommunens nye tiltak

Kommunen har plassert ut en rekke offentlige griller og tilrettelagte bålplasser.

LES SAKEN