Utfordrende forhold gjør det vanskelig for dykkerne i Donau

Turistbåten som sank i Donau onsdag, ligger fremdeles på bunnen av Donau, som har steget den siste tiden etter uker med regn.

Publisert Publisert

VANSKELIGE FORHOLD: Skittent elvevann, stor vannføring og sterk strøm gjør forholdene vanskelige for dykkerne som ungarske myndigheter planlegger å sende ned til det sunkne turistskipet, for å lete etter de 21 savnede personene etter forliset. Foto: NTB scanpix

  • NTB

Skittent elvevann, stor vannføring og sterk strøm gjør forholdene vanskelige for dykkerne som ungarske myndigheter planlegger å sende ned til det sunkne turistskipet, for å lete etter de 21 savnede personene etter forliset.

Syv personer er bekreftet omkommet og syv er funnet i live. Det var i alt 35 personer om bord på båten, og bortsett fra to ungarske besetningsmedlemmer var alle sørkoreanere.

En tjenestemann i det sørkoreanske utenriksdepartementet sier til nyhetsbyrået Yonhap at det er dykkere fra det ungarske antiterrorbyrået som skal gjennomføre undervannssøkene inne i den sunkne turistbåten. Sørkoreanske militærdykkere er også på plass i Ungarn.

UTVIDET SØK: Søket etter de savnede turistene har blitt utvidet til å dekke hele Donaus bredd i Ungarn sør for Budapest, og ungarske myndigheter har også vært i kontakt med myndighetene i nabolandet Serbia i forbindelse med søket. Foto: NTB scanpix

Ungarske myndigheter har sagt at de jobber med å heve turistbåten. En kran er satt opp i nærheten av Margaret-broen, hvor båten gikk ned, sammen med en liten brygge som dykkerne kan bruke. Men forholdene i elven har gjort det utfordrende og risikabelt.

Vannstanden i Donau er ikke ventet å minke før tidligst tirsdag neste uke. Torsdag opplyste politiet at den sterke strømmen hadde ført et av ofrene for ulykken nær 11 kilometer nedover den kjente elven fra ulykkesstedet.

Den ungarske kystvakten gjennomfører også søk med undervannsrobot og helikoptre langs elven.

Søket etter de savnede turistene har blitt utvidet til å dekke hele Donaus bredd i Ungarn sør for Budapest, og ungarske myndigheter har også vært i kontakt med myndighetene i nabolandet Serbia i forbindelse med søket.

Publisert