Blant dem som ble pågrepet var fotografene til nyhetsbyråene Reuters og Associated Press (AP), samt et TV-team fra den tyske fjernsynskanalen ZDF. Også en lokal kameramann ble pågrepet.

De ble brakt til en politistasjon, hvor de ble ransaket og tvunget til å gi fra seg kameraene sine. Da de rundt to timer senere ble løslatt, fikk de igjen utstyret, men bildene de hadde tatt var slettet.

Menneskerettsgruppen Vesna-96 sier fire opposisjonsaktivister ble pågrepet under demonstrasjonen mot valget på ny nasjonalforsamling, som går av stabelen søndag.

De to største opposisjonspartiene i Hviterussland kaller det kommende valget en farse, og oppfordrer folk til å boikotte det.

Da de ble pågrepet, forsøkte fotojournalistene å dekke en mindre protest utført av en ungdomsgruppe som er imot president Aleksandr Lukasjenkos styre. Demonstrasjonen var ikke godkjent av myndighetene.

APs fotograf ble truffet i ansiktet og brillene hans ble knust under pågripelsen.

— En buss dukket opp og menn i sivile klær hoppet ut og begynte på en ganske aggressiv måte å dytte alle inn i bussen, forteller Reuters' fotograf Vasilij Fedosenko.