Tjenestemenn forteller at fjellklatrere på Mt. Manaslu i Nepal natt til søndag ble truffet av et snøskred i 7000 meters høyde, skriver Aftenposten.no.

Minst ni er døde og seks er savnet, melder nyhetsbyrået AP, men dødstallene er usikre og fryktes å være høyere.

Polititjenestemann Basanta Bahadur Kuwar sier at de døde kroppene til en nepalsk guide og en tysk mann er funnet ved fjellsiden til Manaslu i Nord-Nepal. Han sier at redningspiloter har sett ytterligere seks omkomne.

Ti andre i samme klatregruppe overlevde skredet, men mange ble skadet og fløyet til sykehus med redningshelikoptre, ifølge Kuware.

Værforholdene er dårlige, og det var ikke mulig å fortsett luftsøk i fjellet søndag, sier Kuwar. Identiteten til de omkomne er ikke bekreftet.

Nordmenn skal være i god behold

Det befinner seg flere nordmenn i leire ved Mount Manaslu. Blant dem er den erfarne fjellklatreren Tore Sunde-Rasmussen (63).

— Jeg snakket med ham i natt. Han er i god behold, og de andre nordmennene i området skal også være uskadet. Tore var ikke i leiren som ble tatt av snøskredet. En annen gruppe nordmenn befinner seg lengre ned, sier Sunde-Rasmussens kone Inger Aase til Aftenposten.no.

Utenriksdepartementet har heller ikke fått rapporter om at nordmenn skal være blant de omkomne, skadede eller savnede etter snøskredet.

Aase sier Sunde-Rasmussen vurderte værforholdene som for usikre til å fortsette opp fjellsiden til neste leir, hvor skredet gikk i natt.

Han ligger i leiren under den snøskredrammede, på rundt 6000 moh, og våknet av redningsarbeidet natt til søndag.

— Det er fortsatt svært uoversiktlig når det gjelder antall omkomne, skadede og savnede. Men det pågår en storstilt redningsaksjon fortsatt, det er fortsatt savnede, sier Aase ved 13-tiden norsk tid.

Det befinner seg flere nordmenn i leire ved Mount Manaslu. Blant dem er den erfarne fjellklatreren Tore Sunde-Rasmussen (63).
PRIVAT