Det er ikke klart om ambassadør Chris Stevens var i bilen sin eller i konsulatet da angrepet fant sted. Al Jazeera melder at de tre døde av røykforgiftning.

— Ambassadøren og tre andre ansatte ble drept da væpnede menn skjøt raketter mot dem, sier viseinnenriksminister Wanis al-Sharif onsdag. Visestatsminister Mustafa Abu Shagur bekrefter ambassadørens død.

En tjenestemann i Benghazi sier at ambassadøren var på vei til et tryggere oppholdssted etter at demonstranter gikk til angrep på konsulatet og drepte en ansatt.

Protest

Det var tirsdag kveld at demonstranter angrep konsulatet i Benghazi i protest mot en amerikansk film som framstiller islam som kreft.

Ifølge innenriksdepartementet i landet ble bygningen beskutt med rakettdrevne granater, stukket i brann og plyndret under angrepet.

De væpnede mennene støtte sammen med libyske soldater som trakk seg tilbake på grunn av den kraftige skytingen. TV-bilder viste små branner rundt bygningen etter angrepet.

Tjenestemannen sier at den amerikanske ambassaden i Tripoli har sendt et fly for å hente de døde, men ambassaden selv vil ikke kommentere.

Omstridt film

Filmen som har utløst raseriet, er produsert av den israelsk-amerikanske forretningsmannen Sam Bacile.

— Islam er kreft, sier Bacile til Wall Street Journal.

Han forteller videre at rundt 100 jødiske givere har finansiert filmen, som har tittelen «Innocence of Muslims».

Filmen markedsføres flittig av den omstridte Florida-pastoren Terry Jones, som i fjor utløste rasende protester verden over ved å brenne Koranen.

I Mazar-i-Sharif i Afghanistan ble norske Siri Skare, svenske Joakim Dungel og fem andre FN-medarbeidere drept da demonstranter angrep et FN-kontor etter koranbrenningen.

Jones viste tirsdag utdrag av den omstridte Muhammed-filmen i sin kirke i Gainesville i Florida, og det skal være nyheten om dette som utløste protester.

Angrep ambassade

Også i Egypt førte nyheten om filmen til rasende demonstrasjoner tirsdag.

Flere tusen demonstranter forsøkte å storme den amerikanske ambassaden i Kairo, satte fyr på det amerikanske flagget og erstattet det med et svart flagg med påskriften «Det finnes ingen gud unntatt Allah, og Muhammed er hans sendebud».

— Denne filmen må straks forbys, og det må komme en beklagelse. Dette er en skam, mente en av demonstrantene, 19 år gamle Ismail Mahmoud.