Opptakene av telefonsamtalene er lagt ut på YouTube, skriver den danske avisen Jyllands-Posten.

Telefonsamtalene, som er oversatt til engelsk, skal være fra minuttene etter flystyrten torsdag.

Hør samtalen her:

SBU-sjef Valentyn Nalivajtsjenko hevder de avlyttede samtalene mellom to russiske etterretningsfolk og prorussiske opprørere viser at de var involvert.

— Nå vet dere hvem som begikk denne kriminelle handlingen. Vi vil gjøre alt for å sørge for at de russiske militære som står bak, blir straffet, sa han torsdag da videoer og lyd ble lagt fram for journalister.

Opprørsleder og etterretningstjeneste

Et av opptakene skal være av en samtale mellom opprørsleder Igor Bezler og den russiske etterretningstjenesten. SBU identifiserer den andre i denne samtalen som oberst Vasilij Geranin.

Alle de 298 som var om bord, omkom da et Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines gikk ned i det østlige Ukraina. Ifølge ukrainske myndigheter ble det skutt ned av «terrorister» ved hjelp av en bakke-til-luft-rakett.

Prorussiske separatister har på sin side beskyldt det ukrainske luftforsvaret for å ha skutt ned flyet.

Wall Street Journal melder at amerikansk etterretning har fått stadfestet at en bakke-til-luft-rakett ble avfyrt mot flyet, men at det er uenighet om hvem som skjøt raketten.

Vil ha granskning

Malaysias transportminister Liow Tiong Lai sier han ønsker velkommen en uavhengig gransking av flyet som styrtet øst i Ukraina torsdag.

Transportministeren kom med uttalelsen under en pressekonferanse i Kuala Lumpur fredag.

Det ble også opplyst om at Malaysia sender et katastrofeteam på 62 personer til Ukraina.

Ministeren kommenterte også anklagene om at flyet skal ha blitt skutt ned.

– Dersom dette blir bekreftet, vil det stride mot folkeretten og være en krenkelse av menneskelig anstendighet, sa Liow.