Det hvite hus uttalte tidligere tirsdag at luftfartstilsynet FAA ikke hadde utstedt noen spesielle restriksjoner angående luftrommet i regionen, men tirsdag kveld kom meldingen om at luftfartsmyndigheten likevel har ilagt et forbud mot flygninger til og fra landet i ett døgn.

Flyselskapet Delta omdirigerte tirsdag en flygning som var på vei til Tel Aviv fra New York, til Paris på grunn av meldinger om rakettangrep i nærheten av Ben Gurion-flyplassen, heter det videre.

Norwegian følger etter

FAA sier i en uttalelse at forbudet om å fly til og fra Israel kun gjelder amerikanske flyselskaper. Kort tid etter at FAA kunngjorde sitt forbud, opplyste Norwegian at også de innstiller alle sine avganger til Tel Aviv inntil videre som følge av sikkerhetshensyn.

Flyalarmen har gått ved Ben Gurion-flyplassen en rekke ganger etter at Hamas' væpnede fløy 11. juli advarte flyselskaper om at gruppen akter å angripe lufthavnen med raketter.

Flyselskapene Delta, US Airways og United Airlines opplyste tidligere tirsdag at selskapene har kansellert sine avganger til Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv.

— I samråd med amerikanske flymyndigheter gjør vi dette for å sikre tryggheten og sikkerheten til våre kunder og ansatte, heter det i en melding fra flyselskapet Delta tirsdag.

Også franske Air France, tyske Lufthansa og nederlandske KLM innstiller sine avganger til Tel Aviv.

Flere selskaper

Samtidig sa US Airways at selskapet har stanset sine flygninger tirsdag mellom Philadelphia og Tel Aviv på grunn av sikkerhetshensyn i Tel Aviv. Også United Airlines opplyste på sine hjemmesider at flygningene fra Newark til den israelske byen er stanset. Flygningene onsdag opplyses imidlertid å være «i rute».

— Nå har vi innstilt våre flyginger til og fra Israel inntil vi vet mer. Situasjonen har eskalert, og vi gjør dette av sikkerhetshensyn til våre passasjerer og ansatte, opplyser pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

Pressesjef Trine Kromann i SAS opplyser at deres sikkerhetsavdeling er i ferd å ta en beslutning vedrørende deres avganger til Israel.

Utenriksdepartementet opplyser at de ikke har kommet med noen råd angående luftrommet i regionen.

Raketter

USAs utenriksdepartement advarer amerikanske borgere mot reiser til Israel, Vestbredden og Gaza på grunn av konflikten mellom Israel og Hamas, som styrer på Gazastripen. Siden Israels offensiv «Protective Edge» startet 8. juli, er nesten 1.800 raketter skutt fra Gazastripen mot Israel, ifølge det israelske forsvaret. To sivile israelere er drept.

Israel har svart på angrepene med en massiv luft- og bakkeoffensiv mot den palestinske enklaven. Det har kostet minst 600 palestinske menneskeliv, ifølge helsemyndighetene på Gazastripen. Nærmere 150 av dem er barn, ifølge FN. (©NTB)