- Mann og kvinne pågrepet etter Nice-angrep

Fransk politi har pågrepet ytterligere to personer etter at minst 84 mennesker ble drept i et angrep i Nice.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Paret som er pågrepet, har ifølge politiet tilknytning til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, mannen som kjørte lastebilen som meide ned flere hundre mennesker på Promenade des Anglais på Frankrikes nasjonaldag.

De satt søndag i politiavhør i likhet med fire andre, mens gjerningsmannens kone, som han lå i skilsmisse med, er løslatt etter å ha sittet i avhør i to dager.

Det er ikke funnet konkrete bevis som knytter den 31 år gamle tunisieren til ekstrem islamisme og grupper som IS, men søndag opplyste en ikke navngitt politimann at enkelte vitner har fortalt at angriperen nylig var blitt religiøs.

Rekognoserte?

Venner og familie av 31-åringen har beskrevet ham som en som drakk, røykte, sjekket opp kvinner og aldri gikk i moskeen, samt at han hadde hatt psykiske problemer i flere år.

Franske myndigheter har tidligere sagt at det er snakk om et angrep der angriperen tilsynelatende ble radikalisert svært fort.

Ifølge den ikke navngitte politikilden kjørte Lahouaiej-Bouhlel til Promenade des Anglais med den leide lastebilen to ganger i dagene før angrepet.

Den samme kilden sier at politiet har avhørt hundrevis av mennesker de to siste dagene.

Kritisk for 18

Minst 84 mennesker ble drept i angrepet, og minst ti av dem var barn. 85 personer er fortsatt innlagt på sykehus. For 18 av dem, deriblant ett barn, er tilstanden fortsatt kritisk, opplyste Frankrikes helseminister Marisol Touraine søndag.

Hun ber overlevende søke hjelp og råd hos myndighetene etter angrepet.

Også turister fra USA, Sveits, Tyskland, Russland og Ukraina var blant ofrene. Søndag formiddag v ar kun 35 av ofrene offisielt identifisert. Myndighetene ønsker å forsikre seg om at opplysningene de går ut med et helt riktige.

— Søk hjelp

Touraine sier at samtidig som mange er utskrevet fra sykehus, så vil andre trenge fortsatt medisinsk behandling slik at skadene de ble påført, kan leges.

Frankrike har innført tre dagers landesorg etter angrepet.

Søndag ble det holdt en følelsesladd messe for ofrene i den russisk-ortodokse kirken i Nice. Samme dag skulle det holdes en messe i Notre-Dame-katedralen i Parisier at samtidig som mange er utskrevet fra sykehus, så vil andre trenge fortsatt medisinsk behandling slik at skadene de ble påført, kan leges.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Her er årsakene til at Frankrike rammes av terror igjen og igjen

  2. - Jeg er glad for at vi kan være sammen

  3. Terrorekspert droppet Nice-ferie på grunn av sikkerhet

  4. Flere utlendinger blant ofrene i Nice

  5. Blomar for levde liv

BT anbefaler

«Et historisk dypt fall»

Beyers avgang sjokkerer. Nå må Festspillene også pleie omdømmet sitt.

LES SAKEN