Samtidig flykter folk fra kamper i byen Aleppo, melder NTB.

Styrkene til president Bashar al-Assad stormet lørdag Shaba-distriktet i utkanten av hovedstaden. Frykten øker nå for at regjeringsstyrkene og regimelojale militssoldater skal gjennomføre summariske likvideringer av opprørere.

Stormingen av Shaba skjedde etter at området var blitt beskutt med granater og artilleri, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det er sjette dag på rad det blir meldt om kamper i Damaskus, og situasjonen skal være svært spent.

Boligstrøk sør i hovedstaden ble beskutt i løpet av natten, ifølge eksilgruppen.

Flykter

Lørdag ble det også meldt om kamper i Aleppo, storbyen som regnes som Syrias næringslivssenter. Kampene startet fredag, og flere hundre sivile er blitt tvunget til å flykte.

— Bombardementet høres konstant. For første gang føler vi at Aleppo har blitt en krigssone, sier en kvinne på telefon fra byen.

Det foregikk også kamper i byen al-Qusayr i den sentrale provinsen Homs, ifølge opposisjonen.

Offensiv

Syriske opprørere startet en offensiv sist søndag. Onsdag ble fire medlemmer av Assads innerste krets, blant annet forsvarsministeren, drept i et bombeangrep.

De siste dagene har regjeringsstyrkene slått hardt tilbake og tvunget opprørerne til å forlate bydeler de brukte som utgangspunkt for sin offensiv.

Samtidig ble det lørdag meldt at ytterligere to generaler fra den syriske regjeringshæren har hoppet av og flyktet til Tyrkia.

Drepte

SOHR melder at 233 personer ble drept i Syria i løpet av fredagen. 153 av dem er registrert som sivile. Lørdag ble det meldt om minst 20 drepte ulike steder i landet.

Det er svært vanskelig å få ut uavhengig informasjon fra Syria, og opplysninger om kamper, sårede og drepte kan ikke verifiseres. (©NTB)