Rundt 150 demonstranter blokkerte og lammet trafikken på en vei i Berkeley i St. Louis i Missouri i 45 minutter. Deretter demonstrerte gruppen utenfor bensinstasjonen hvor 18-åringen ble skutt og drept onsdag.

Arrestert

Demonstrasjonene var for det meste fredelige, men på et tidspunkt holdt politiet tilbake flere personer som forsøkte å bryte seg inn i en butikk. Minst to personer ble pågrepet.

St. Louis-politiet offentliggjorde onsdag en overvåkingsvideo hvor 18-åringen retter en pistol mot politimannen, men videoen blir avbrutt like før skytingen begynte. Politiet har senere frigitt ytterligere to videoer, men heller ikke disse viser hele situasjonen ettersom overvåkingskameraene tilsynelatende ikke dekker hele området.

Ferguson

Hendelsen onsdag skjedde ikke langt fra stedet der 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en hvit politimann i august. Svarte tjenestemenn i Missouri oppfordret folk onsdag til å skille mellom de to hendelsene. Michael Brown var ubevæpnet da han ble skutt og drept, framholder de.

Det har vært utroligheter over hele USA etter at Brown ble skutt, og sinnet blusset opp igjen da politiet ble frikjent for all skyld etter en granskning av saken. Blant annet har politiets militære respons på protestene vært gjenstand for mye debatt.

Fryktet for livet

— I frykt for sitt eget liv, avfyrte politibetjenten i Berkeley flere skudd som påførte mannen dødelige skader, sier polititalsmann Brian Schellman i en uttalelse.

Politiet sier at betjenten patruljerte ved bensinstasjonen da hendelsen skjedde. Tenåringen var sammen med en annen person, men vedkommende flyktet fra stedet, ifølge St. Louis Post-Dispatch.

New York

I New York har det også vært store demonstrasjoner etter at en politimann ble frikjent for å ha tatt livet av 43-år-gamle Eric Garner. Garner ble anholdt for å ha solgt sigaretter ulovlig, og døde etter at politiet hadde lagt ham i bakken med det kritikerne hevdet var et ulovlig kveletak.

Den nye borgermesteren i New York, Bill De Blasio, har kritisert politiet i harde vendinger. I forrige uke tok konflikten en ny tragisk vending, da to politimenn ble drept av en væpnet mann.