Mannen som har skandinavisk opphav krever nå DNA-test for å bevise at jenta som kalles Maria er hans datter, melder greske medier, ifølge Aftonbladet.

Bakgrunnen for mannens påstand er et mysterium fra fire år tilbake. Mannes nyfødte datter døde da på et sykehus i Thessanolike. Men foreldrene hevder de aldri fikk se den døde datteren før hun ble gravlagt. De var overbevist om at datteren døde som følge av feil fra sykehuspersonalet og krevde derfor å få åpnet graven. Men da kisten ble åpnet var den tom, og ingen kunne forklare hva som hadde skjedd.

Siden da har foreldrene vært overbevist om at datteren er i live.

— Vi mistenkte at datteren vår hadde havnet hos menneskesmuglere og at hun ikke var død, sier faren til den greske avisa Ethnos.

- Lik sønnen

Da mannen fikk se bildene av Maria så hun kjent ut for ham. Han sier Maria ligner på hans skandinaviske slektninger. Og at hun har samme grønne øyne som en sønn han har fått i ettertid. Mannen tror nå Maria kan være hans datter.

Han vil i tillegg til en DNA-test at politiet etterforsker hva som har skjedd med datteren. Det er foreløpig uklart om politiet tar mannens påstander på alvor, skriver Aftonbladet.

Lyshårede Maria blir nå tatt hånd om av organisasjonen Barnets smil. Hun er på et hemmelig sted og helsen hennes beskrives som god. Kanskje allerede mandag skal hun undersøkes av ulike eksperter som skal forsøke slå fast hennes riktige alder og opphav.

- Lite trolig norsk

Norsk politi opplyste søndag at de går ut fra at de vil bli kontaktet i forbindelse med letingen etter foreldrene til den fire år gamle jenta som er funnet hos en romfamilie i Hellas.

— Jeg vil tro at alle land som tilhører regioner hvor menneskene har samme utseende som jenta, vil bli kontaktet og bedt om å undersøke i registeret sitt over savnede, sier lederen for savnetgruppa i Oslo politidistrikt, Anders Oksvold, til NTB.

Oksvold sier at det er en forsvinnende liten sannsynlighet for at jenta er norsk:

— Det er med meget stor grad av sikkerhet ikke en sak som er meldt til norsk politi.