Lokføreren ble funnet av redningsmannskaper natt til tirsdag. Minst 35 mennesker ble skadet i frontkollisjonen, fem av dem alvorlig. De fem skal ikke være livstruende skadd, ifølge politiet.

Ulykken skjedde på en strekning mellom Lucens og Granges-Marnand i kantonen Vaud, melder avisa 20 Minuten.

På en pressekonferanse mandag kveld sa Jean-Christope Sauterel i politiet i Vaud at resultatet av kollisjonen kunne «ha vært mye mer katastrofal».

Ingen nordmenn

De to passasjertogene kolliderte da det ene toget kjørte ut fra stasjonen Granges-Marnand, mens det andre var på vei inn på samme spor, ifølge pressetalsmann Pierre-Olivier Gaudard fra jernbaneselskapet SBB. Ifølge øyenvitner var sammenstøtet svært kraftig.

Ulykken skjedde like før klokka 19 mandag kveld, på en strekning som regnes som en av Europas tryggeste og mest populære, melder nyhetsbyrået AFP.

Norges ambassade i Bern hadde mandag kveld ikke mottatt noen meldinger om nordmenn om bord på ulykkestogene, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

Gransking

En talskvinne for Sveits' nasjonale jernbane, CFF, sier det var meningen at de to ulykkestogene skulle passere hverandre på stasjonen Granges-Marnand.

Det er uklart om kollisjonen kan ha blitt forårsaket av en forsinkelse eller at et av togene forlot stasjonen for tidlig.

Politiet og den nasjonale ulykkeskommisjonen SESA har satt i gang en gransking av årsaken til ulykken, som er den alvorligste i Sveits siden en kollisjon i Zürich i 2003.