Rolling Stone trues med boikott

Lot den mistenkte Boston-bomberen Dzjokhar Tsarnajev pryde forsiden.

Publisert Publisert

«THE BOMBER»: Dzjokhar Tsarnajev stirrer rett på deg, dersom du ser på den siste utgaven av magasinet Rolling Stone. Foto: Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Tsarnajev sitter fengslet, mistenkt for å ha stått bak bombene som drepte tre mennesker og såret 260 under Boston-maraton tidligere i år.

På forsiden til den siste utgaven av Rolling Stone stirrer 19-åringen rett inn i fotografens kameralinse. Flere kommentatorer har påpekt likheten med det berømte coveret Rolling Stone i sin tid hadde med vokalisten i The Doors, Jim Morrison.

Boikotter

To butikkjeder med til sammen 15.000 utsalg over hele USA, har gjort det klart at de ikke kommer til å plassere tidsskriftet i sine hyller, og andre truer med å følge etter.

Bostons borgermester Thomas Menino har skrevet brev til Rolling Stone der han anklager tidsskriftet for «å belønne en terrorist med kjendisbehandling».

Tidsskriftet har også en tolv sider lag artikkel om Tsarnajev under tittelen «The Bomber», blant annet basert på intervjuer med en rekke personer som kjenner ham.

Rolling Stone markedsfører selv artikkelen som «en hjerteskjærende fortelling om hvordan en sjarmerende gutt med lyse framtidsutsikter ble et monster».

Protester

Tusenvis av lesere har alt protestert på artikkelen og coverbildet på facebooksiden til Rolling Stone, og enkelte av dem truer med å boikotte tidsskriftet for all framtid.

— Kanskje det hadde passet bedre med et førstesidebilde av den åtte år gamle gutten som ble drept, skriver Tom Guerra, som ber om å bli strøket som abonnement.

Åtteåringen Martin Richard sto på fortauet og ventet på at faren skulle løpe i mål da han ble drept av den ene bomben.

Forsvarer

Rolling Stone tilbakeviser kritikken og forsvarer sin artikkel om Tsarnajev. Den føyer seg inn i lang tradisjon hvor tidsskriftets journalister har tatt for seg aktuelle tema på «en seriøs og gjennomtenkt» måte, heter det i en kommentar.

Tsarnajev risikerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig etter tiltalen. Boren hans Tamerlan skal også ha deltatt i terroraksjonen, men ble drept i en politiaksjon.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Politiet advarer etter at to campingvogner veltet. – Ta ferie til vinden løyer.

  2. E16-tunnel ved Trengereid stengt

  3. – Uvanlig å se et slikt lavtrykk i juli

  4. Elisabeth (40) har uhelbredelig kreft: – Jeg er nok en tøffere nøtt for legene

  5. «Avstanden fra Brann opp til landets beste lag er kjempestor. Det er som om de driver en annen idrett.»

  6. Fritidsbåt i sterk kuling sendte mayday: – De var i ferd med å drive på land