Ulykken skjedde søndag kveld på en motorvei mellom Napoli og Bari sør i Italia.

Bussen skal ha kræsjet med flere biler før den brøt gjennom rekkverket og falt omlag 30 meter ned i en fjellkløft, skriver Aftenposten.

Dødstallet er i morgentimene mandag oppjustert til minst 38 etter at to døde på sykehus i natt, ifølgeLa Repubblica. Ti personer er fortsatt hardt skadet.

— Punktert dekk årsaken

Påtalemyndigheten i området startet etterforskningen for å se om det er grunnlag for å sikte noen for uaktsomt drap etter den alvorlige ulykken søndag kveld. De skal også se på om teknisk svikt kan ha vært årsaken.

Årsaken til ulykken skal ha vært et punktert dekk, ifølge onkelen til en av dem som satt på bussen, men overlevde.

— Niesen min fortalte meg at ett av de venstre hjulene punkterte. Føreren prøvde å holde kontroll på bussen, men klarte det ikke, sier Vincenzo Rusciano, etter å ha besøkt niesen Annalisa på sykehuset.

sz4ee300.jpg
SCANPIX

Øyevitner melder at bussen kjørte normalt før den svingte brått, og andre skal ha hørt et smell som kan tyde på at et dekk ble punktert.

— Mistet hele familien

Mandag morgen hadde rundt 100 familiemedlemmer av de omkomne samlet seg på plassen utenfor en lokal skole, der levningene av de døde etter bussulykken ble fraktet.

De pårørende er der for å bekrefte identiteten til de døde.

— Flere her har mistet hele familien sin, sier Antonio De Stefano, ordfører i Monteforte til avisen.

En av dem er Antonio Terracciano, som mistet både foreldrene og onkelen og tanten i ulykken.

— Jeg satt og så på TV da de sa at en buss hadde styrtet utenfor veien. Da jeg hørte at bussen var på vei fra Telese Terme, skjønte jeg umiddelbart at det var dem. Jeg snakket med mamma få timer tidligere. Da bekymret hun seg for hva jeg skulle spise til lunsj, sier Terracciano tilCorriere della Sera.

— De var enkle personer, som bare ville ha noen timer ro, sier han.

Nesten alle familiemedlemmene som har samlet seg utenfor skolen, kjenner hverandre. De er naboer eller i familie.

50 passasjerer

Bussen fraktet omlag femti passasjerer, og flere av de omkomne skal være barn.

Føreren av bussen er blant dem.

Tre av de omkomne funnet under vraket. Elleve passasjerer ble hentet ut av bussvraket i live og fraktet til sykehus. Flere av dem med alvorlige skader.

Avisen Corriere della Sera skriver at to av de skadde døde på sykehuset i løpet av natten, og dermed har minst 38 mennesker mistet livet i bussulykken.

Redningsarbeidet var vanskelig og farlig på grunn av en stor betongblokk som hang over ulykkesstedet og kunne løsne. Flere ganger under arbeidet ble alle bedt om å være helt stille, slik at man kunne lytte etter livstegn fra skadde passasjerer.

Ingen nordmenn involvert

Passasjerene var på vei hjem til Napoli fra en pilegrimsreise da den tragiske ulykken inntraff.

Bilder fra ulykkesstedet viser kistene med de omkomne på rekke og rad langs veien, omringet av blodige laken og passasjerenes bagasje.

Motorveien mellom Napoli og Bari ble stengt etter ulykken.

Norsk UD melder om at de ikke har fått meldinger om at nordmenn skal være involvert, skriver NTB.