Krass kritikk etter festivaltragedie

Full krangel etter at 19 festivaldeltakere døde.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Byen Duisburgs ordfører sier han er forberedt på å ta personlig ansvar for tragedien på festivalen Love Parade når etterforskningen er avsluttet. Men kritikken er hard.

Ordfører Adolf Sauerland planlegger i første omgang en sørgehøytidelighet for de 19 dødsofrene for panikken som oppsto lørdag. Myndighetene legger også ut en kondolanseprotokoll.

— Når vi vet hva som skjedde, vil vi også stille spørsmålet om ansvar, sier Sauerland til Westdeutsche Rundfunk (WDR).

Utskjelt

Men Sauerland er allerede blitt utpekt som ansvarlig av mange innbyggere, og søndag ble han både skjelt ut og fysisk angrepet da han viste seg offentlig. Sørgende buet og ropte mindre pene ord til ham, og en mann kastet søppel mot ham og traff jakka hans, skriver tabloidavisen Bild.

Livvakter reddet ham unna folkemengden og fikk ham inn i tjenestebilen.

Også tyske medier er skarpe i kritikken.

— Selv om påtalemyndigheten fortsetter sin etterforskning, er det klart at Duisburgs myndigheter har feilet fullstendig, skriver den lokale avisen Neue Rhein Zeitung på lederplass mandag.

Avisen mener at det er «uakseptabelt» og «skandaløst» av Sauerland å forsøke å gi festivaldeltakernes oppførsel ansvar for tragedien.

Ikke tillatelse

Teknofestivalen Love Parade hadde bare tillatelse til å slippe inn 250.000 personer i stedet for 1,4 millioner som arrangørene sier var der, ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Magasinet viser til et dokument fra myndighetene i Duisburg der det heter at det ikke var mulig å slippe flere inn på grunn av manglende brann- og sikkerhetstiltak.

Det er også kommet påstander om at myndighetene var blitt advart om at Duisburg ikke hadde kapasitet til å arrangere Love Parade, en av de største festivalene i Europa.

19 mennesker mistet livet og 340 ble skadd da det oppsto panikk i og utenfor en tunnel som var eneste inngang til og utgang fra festivalen. Av de 19 døde var sju utlendinger fra Australia, Italia, Nederland, Kina, Bosnia og Spania.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Teknofest ble tragedie i Tyskland

BT anbefaler

«Et knippe gamle helter viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen»

Boomfunk MC’s, Wyclef Jean, Aqua, Vengaboys og E-Type viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen.

LES SAKEN