Det er det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua som siterer det algeriske byrået APS på opplysningene om at en brite og en nordmann er drept, men det oppgis ingen øvrige kilder.

— Vi har ikke opplysninger som tilsier at noen nordmenn er drept, sier Eide til NRK.

Fortsatt er ni nordmenn ikke i sikkerhet, og norske myndigheter gjør alt for at disse kan bringes i sikkerhet. Men Eide understreker at det er algeriske myndigheter som har hovedansvaret for å hindre at menneskeliv går tapt.

Tidligere er det blitt meldt at en franskmann er drept, mens det franske nyhetsbyrået AFP siterer Algeries innenriksminister Dahou Ould Kabila på at de drepte er en brite og en algerier.

Storbritannias utenriksminister William Hague har bekreftet at en britisk statsborger er drept og fordømmer det han omtaler som «et kaldblodig drap».

Helt siden gisseldramaet begynte i Algerie onsdag, har det kommet en rekke ulike, og ofte motstridende, opplysninger om nasjonaliteten til de drepte og sårede og gislene. Ettersom gisselsituasjonen fremdeles pågår, har det vært vanskelig å få bekreftelser fra offisielt hold.