Nord-Korea sendte Choe Ryong-hae til Kina, men utsendingen fikk en lunken mottakelse, sier kilden, som ifølge nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med begge parter og skal ha god kjennskap til innholdet i samtalene.

Siden Kim Jong-un kom til makten i Nord-Korea i desember 2011 har landet gjennomført én atomprøvesprengning og to tester av langdistanseraketter. Samtidig er trusselretorikken mot Sør-Korea og USA blitt kraftig trappet opp.

I samtalene med Choe skal kineserne ha gjort det klart at de nordkoreanske provokasjonene setter Kina i «en vanskelig posisjon». Kina skal samtidig ha oppfordret Nord-Korea til i stedet å konsentrere seg om gjenoppbygging av landets skakkjørte økonomi.

Men Choe ga ingen signaler om at Nord-Korea ville føye seg. Han sa tvert imot at prøvesprengningene var en nødvendighet, ifølge Reuters' kilde.

— Nord-Korea har ikke mildnet.

Choe er nestleder i Nord-Koreas øverste militære råd. Han er general og regnes som det nordkoreanske militærets fremste ideolog, men han har ingen militær erfaring.

Da han kom til Beijing, var han kledd i full uniform. Kineserne som mottok ham, gikk i dress.