Da 43 prosent av stemmene var talt opp, haddeRomney sikret seg 42,5 prosent oppslutning og amerikanske medier utropte hamtil seierherre.

Romneys hardeste utfordrer Newt Gingrichhadde fått 26,2 prosent, mens Ron Paul hadde 18,4 prosent og Rick Santorumhadde 13 prosent.

Resultatet ser dermed ut til å være ikke sålangt unna valgdagsmålinger, som spådde nærmere 50 prosent oppslutning forRomney og rundt 25 prosent for Gingrich.

Avgjort

SveinMelby ved Institutt for forsvarsstudier tror at det hele er avgjort og atRomney blir republikanernes presidentkandidat til høsten.

— Det er veldig vanskelig å se noe som kanstikke kjepper i Romneys hjul nå. Hvis man ser på kalenderen fornominasjonsvalg, penger, organisasjon og støtte, ser det ut til at løpet erkjørt, sa Melby til NTB før helgen.

Selv om han gikk på et nytt tap, understrekerGingrich at han ikke vil gi opp kampen, men fortsette helt fram tilRepublikanernes landsmøte i august, der partiets presidentkandidat formelt blirutnevnt.

— Jeg er kandidat til å bli USAs president,og jeg vil fortsatt være kandidat til å bli USAs president, sa han på sinvalgvake i Las Vegas.

Mangler penger

MenGingrich-kampanjen har ikke på langt nær så mye penger som som Romneys.

Romney har en anslått formue på rundt 1,5milliarder kroner, og Melby tviler på om Gingrich kan ta opp kampen.

— Nå fremover dreier det seg om penger, oghan har verken penger eller organisasjon til å hevde seg i alle de ellevestatene som nominerer på supertirsdagen i mars, mener han.

Lørdag innledet også Maine sin ukelangenominasjonsprosess, som vil bli avsluttet neste helg.

Førstkommende tirsdag fortsetter nominasjonsprosesseni Colorado, Minnesota og Missouri.