Angrepet var rettet mot landsbyen Ngouboua og en militærleir ved bredden av Tsjadsjøen tidlig om morgenen fredag, sier en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP. Han legger til at fire sivile og en soldat ble drept. Andre kilder oppgir høyere dødstall, men det er ikke offisielt bekreftet.

Angriperne slo til etter å ha krysset innsjøen fra Baga i Nigeria til Ngouboua i Tsjad i store motoriserte kanoer, kalt piroger.

— De kom i tre piroger og drepte omtrent ti mennesker før de ble drevet tilbake av hæren, sier en lokal innbygger til nyhetsbyrået Reuters.

Mange flyktninger

To tredeler av landsbyen ble satt i brann, ifølge AFPs kilde.

— Vi satte inn luftforsvaret, og det nøytraliserte raskt de tre pirogene. Vi gjennomsøker fortsatt området, sier en talsmann for forsvaret i Tsjad fredag.

Den lokale lederen Mai Kolle er blant de fem som ble drept.

Rundt 7.000 nigerianske flyktninger har søkt tilflukt i Ngouboua-landsbyen i Tsjad etter Boko Harams angrep i hjemlandet.

Den islamistiske gruppen har gjennomført flere væpnede angrep over grensene mot Nigerias naboland. Den afrikanske union (AU) har svart med en regional styrke i kampen mot opprørerne.

Flere angrep

I tillegg til angrepet i Tsjad ble det fredag meldt om flere Boko Haram-angrep i Nigeria.

Minst 21 personer ble drept i to forskjellige angrep mot landsbyer nær byen Maiduguri nordøst i Nigeria, opplyser en lokal leder og et vitne.

— De drepte 12 personer i landsbyen Akida og ni andre i landsbyen Mbuta, sier Mustapha Abbagini.

Vitnet til angrepet i Mbuta ga det samme dødstallet og sier at opprørerne ødela butikker og hus i angrepet, som fant sted torsdag morgen.

Islamistene i Boko Haram forsøker å etablere et emirat rundt Tsjadsjøen, en innsjø som grenser til Nigeria, Tsjad, Kamerun og Niger. (©NTB)