Det russiske utenriksdepartementet anklager Vesten for å overse det som omtales som den stigende bruken av vold og vilkårlige arrestasjoner av prorussiske ukrainere øst i Ukraina.

I en kunngjøring mandag sier utenriksdepartementet at maskerte menn åpnet ild mot fredelige demonstranter i byen Kharkiv lørdag, og at flere personer ble såret.

Ifølge kunngjøringen ble også sju russiske journalister pågrepet i byen Dnipropetrovsk, også den øst i Ukraina, og russisk UD antyder at de nye makthaverne i Kiev og deres allierte i Vesten ikke er opptatt av pressefrihet.

— Den skammelige tausheten som våre vestlige partnere, menneskerettsorganisasjoner og utenlandske medier framviser, er overraskende. Det reiser også spørsmålet om hvor det er blitt av den vidgjetne objektiviteten og demokratiske prinsipper, heter det i kunngjøringen.

Ifølge politiet i Kharkiv blir skyteepisoden i byen etterforsket på normal måte, og en polititalsmann sier at den eneste forbindelsen som kan knyttes til Høyre sektor kom fra en anonym innringer.

Ukrainske myndigheter og Vesten anklager Russland for å drive propagandakrig og å omskrive fakta for å framstille demonstrantene som til slutt veltet Janukovitsj-regimet for voldelige ekstremister.