Avviser kritikk av Saddam-henrettelse

Iraks statsminister Nuri al-Maliki avviser den internasjonale fordømmelsen av henrettelsen av eksdiktator Saddam Hussein og truer med å bryte kontakten med kritikerne.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

— Vi anser henrettelsen av diktatoren for å være et internt anliggende som kun vedkommer det irakiske folk, sa Maliki lørdag i sin første kommentar til henrettelsen etter at Saddam Hussein ble hengt 30. desember.

Den irakiske statsministeren truer med å revurdere forholdet til de landene som har kritisert den kontroversielle henrettelsen.

— Den irakiske regjeringen kan bli nødt til å revurdere sitt forhold til ethvert land som ikke respekterer det irakiske folks vilje, understreket Maliki og sa at henrettelsen av Saddam ikke var en politisk handling.

— Henrettelsen av despoten var ikke en politisk avgjørelse slik som fiendene av det irakiske folk hevder. Avgjørelsen ble tatt etter en rettferdig rettssak som diktatoren ikke fortjente ettersom forbrytelsene han begikk mot folket, landet og dets institusjoner, var forkastelige, fremholdt Maliki da han talte på en seremoni i anledning den irakiske hærens 86-årsjubileum lørdag.

Maliki understreket videre at irakiske myndigheter ikke vil nøle med å fullbyrde dommer mot de andre lederne i det tidligere regimet. Både Saddams halvbror og tidligere etterretningssjef Barzan al-Tikriti og den tidligere dommeren Awad al-Bander er dømt til døden, men dommene er ikke fullbyrdet ennå.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her herjer ungdommene på bussen. - Vi har ikke noe å stille opp med

  2. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarer det same kvar gong.

  3. Lothepus hadde store planer. Nå må han utsette. – Jeg har ikke tid til korona

  4. Russetiden ble sterkt amputert. I går fikk russeguttene en ny nedtur.

  5. – Livet mitt var i fare. KrF kjemper mot loven som kunne ha hjulpet meg.

  6. Pleksiglass til 225.000 kroner montert mellom setene på Stortinget