Lastebilbombe rammet hotell for utlendinger i Kabul

Taliban sier de står bak angrepet som rammet et hotell for utlendinger i Afghanistans hovedstad Kabul natt til mandag. Tre opprørere er drept, og angrepet er over.

Publisert Publisert

VAKT: Afghanske polititjenestemenn holder vakt etter angrepet i Kabul natt til mandag. Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Vitner sier til BBC at de hørte en kraftig eksplosjon klokken 1.25 natt til mandag lokal tid. Eksplosjonen kunne høres over hele byen. De første meldingene gikk ut på at det var en eksplosjon i et gasslager, men sikkerhets— og politikilder bekreftet senere at det var en lastebilbombe som eksploderte ved et hotell for utlendinger i en militærleir øst i hovedstaden.

— En lastebilbombe slo vekk den ytre veggen av hotellet, sier Kabuls politisjef Abdul Rahman Rahimi.

«Inntrengere»

Etter eksplosjonen stormet bevæpnede opprørere området og angrep med granater og skytevåpen.

— Afghanske sikkerhetsstyrker tok seg deretter inn og drepte to væpnede angripere. En politimann mistet også livet, og tre andre ble såret, sier Rahimi. Ifølge AFP er angrepet over etter at tre taliban-opprørere er drept.

  • UDI: Afghanistan-innstramming rammer barn hardest

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. Gruppens talsperson Zabihullah Mujahid hevder i en epost at over 100 «amerikanske inntrengere» er drept og såret i angrepet. Taliban er kjent for å overdrive antall drepte og sårede i sine angrep.

Den lokale TV-stasjonen Tolo siterer en kilde inne i bygningen som sier at alle ansatte og gjester, blant dem elleve utlendinger, er uskadd.

Hotellet skal være det samme som ble angrepet i juli 2013. ## Trapper opp

Taliban er i ferd med å trappe opp sin sommeroffensiv etter et kort opphold under fastemåneden ramadan, som ble avsluttet i begynnelsen av juli.

I forrige uke ble over 80 personer drept og 230 såret i et selvmordsangrep mot en demonstrasjon i Kabul. Over 10.000 personer var til stede under den fredelige demonstrasjonen, der folk fra hazara-minoriteten protesterte mot plasseringen av en stor kraftlinje. Angrepet er det mest dødelige i hovedstaden siden 2001. IS har tatt på seg ansvaret for selvmordsangrepet, og president Ashraf Ghani har varslet en offensiv mot IS i landet.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Må kunne forvente at den nye fergen tåler vind og sjø

  2. Disse tiltakene bør du kjenne til om du skal ha byferie

  3. Her lukter bunnvannet som råtne egg. Det kan bety at fjordbunnen er i ferd med å dø.

  4. Hotel Norge evakuert etter brann i kjelleren

  5. To av tre stryker. Nå skal Lars Erik gjennom Forsvarets hardeste utdanning.

  6. – Dette har ingen plass i vårt demokrati