Identiteten til drapsmannen er ikke kjent, men det spekuleres i om han kan være britisk ettersom han har snakket med London-aksent i videoene.

Britiske medier har døpt ham «Jihadisten John», og The Mail on Sunday mener nå å vite at han ble såret i et luftangrep i Anbar-provinsen vest i Irak forrige helg.

Verken britiske eller amerikanske myndigheter kan bekrefte avisens opplysninger.

Likviderte gisler

Den maskerte «Jihadisten John» antas å ha stått bak likvidasjonen av tre vestlige IS-gisler, to av dem briter og én amerikaner.

I forrige uke skal han ha blitt alvorlig såret i et flyangrep mot en bilkolonne nord for Mosul i Irak, der det også først ble meldt at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi ble hardt skadd.

Det ble aldri bekreftet at Bagdadi ble såret i angrepet, og denne uka dukket det opp et lydopptak hvor han blant annet oppfordret til drap på medlemmer av kongefamilien i Saudi-Arabia.

Underjordisk bunkers

Ifølge The Mail on Sunday var flyangrepet i Anbar-provinsenn ikke rettet mot en bilkolonne, men mot et møte der både Bagdadi og «Jihadisten John» var til stede.

Avisen viser til en godt informert syrisk kilde som forteller at møtet fant sted i en underjordisk bunkers under et hus i landsbyen al-Qaim, nær grensa til Syria.

Minst 30 stammeledere fra Irak og Syria var til stede for å sverge troskap til Bagdadi. Ifølge samme kilde går «Jihadisten John» under krigernavnet Jalman al-Britani i IS.

Minst ti IS-kommandanter ble drept og rundt 40 ble såret i angrepet, blant dem «Jihadisten John», hevder avisen.

— Vi kan ikke bekrefte disse rapportene, heter det i en kunngjøring fra britisk UD.