«Madiba er fortsatt på sykehus i Pretoria, men hans leger bekrefter at han er i stadig bedring», heter det i en kunngjøring fra regjeringen.

Samtidig ønsket president Jacob Zuma Mandela en «munter» fødselsdag der han ligger på sykehus på sjette uken.

SYK: Nelson Mandela i juli i fjor.
SCANPIX

Zuma og tusener av sørafrikanere leder an i den globale flommen av lykkønskninger som strømmer inn til mannen som betraktes som faren til av den multietniske regnbuenasjonen han grunnla da han ble president i 1994.

Mens mange sørafrikanere drev med frivillig arbeid på dagen som FN har innstiftet som Mandela-dagen, ledet hans datter Zindzi allsang der offentlig ansatte sang «Happy Birthday».

Onsdag sa også Zindzi at Mandela var på bedringens vei og kanskje snart kan reise hjem fra sykehuset.

Hun sa at han har gjort bemerkelsesverdige framskritt og til og med orker å se på TV. Da hun besøkte ham tirsdag, sa hun at han ga henne et stort smil.

For bare noen uker siden sto det svært dårlig til med ham, og det var frykt for at han ikke hadde lenge igjen.

Over hele Sør-Afrika markerte kontorarbeidere, studenter, soldater og vanlige borgere dagen ved å gjennomføre 67 minutters frivillig arbeid til ære for de 67 årene Mandela jobbet mot apartheid og siden arbeidet for å gjøre Sør-Afrika til et multietnisk harmonisk samfunn.

I Washington var president Barack Obama blant de mange statslederne som sendte gratulasjoner til Mandela på fødselsdagen.