I hovedstaden Sana melder BBC at stridsvogner og soldater har omringet utenlandske ambassader og konsulater, regjeringsbygninger byens flyplass.

Både USA, som holder rundt 20 utenriksstasjoner stengt i Asia og Afrika, og Storbritannia har bedt alle sine statsborgere om å forlate landet umiddelbart på grunn av økt risiko for terrorangrep.

BBC melder at sikkerhetstiltakene i Sana er enestående, med flere hundre stridsvogner i gatene. En sikkerhetskilde bekrefter overfor kringkasterens medarbeider at jemenittisk etterretning har oppdaget at flere titalls al-Qaida-medlemmer har ankommet Sana de siste dagene.

Beklager

Kilden sier de forbereder seg på at stort angrep og antyder at det kan innebære bomber og selvmordsangrep rettet mot vestlige utenriksstasjoner og jemenittiske militære mål.

Jemens regjering beklager at USA og Storbritannia har tømt og stengt sine ambassader.

— Samtidig som Jemens regjering setter pris på utenlandske regjeringers bekymring for sine innbyggeres sikkerhet, tjener evakueringen av ambassadepersonell ekstremistenes interesser, heter det i en uttalelse fra det jemenittiske utenriksdepartementet tirsdag kveld.

Ettersøkte terrorister

Jemen er i sentrum for den amerikanske terroralarmen som ble sendt ut før helgen på bakgrunn av etterretningsinformasjon fra amerikanske myndigheter. Opplysningene gir angivelig USA grunn til å tro at al-Qaidas fløy i Jemen planlegger et større angrep på vestlige interesser i Midtøsten.

— Det er en påminnelse om at til tross for alle fremskrittene vi har gjort, så finnes denne radikale, voldelige ekstremismen fortsatt der ute, sa USAs president Barack Obama da han kommenterte trusselen på et talkshow på NBC tirsdag kveld.

Obama har lenge ført en dronekrig mot det USA mener er al-Qaida-medlemmer i Jemen.

Jemens ambassade i USA offentliggjorde mandag en liste over de 25 «mest ettersøkte terroristene» som angivelig planlegger å gjennomføre angrep i den jemenittiske hovedstaden Sana, ifølge Reuters.