Både Obama og visepresident Joe Biden har begynt å ringe medlemmer av Kongressen for å overbevise dem om at angrepet er en god idé, ifølge en kilde i Det hvite hus.

I tillegg ble det holdt et eget Syria-møte på Capitol Hill søndag ettermiddag lokal tid. Flere av de folkevalgte møtte opp i T-skjorter siden de egentlig har ferie denne uken.

— Jeg er veldig bekymret for hva det vil si å starte en ny krig mot et land som ikke har angrepet oss, sa demokraten Janice Hahn etter møtet.

Hun hadde inntrykk av at omtrent halvparten av deltakerne vil støtte det planlagte Syria-angrepet, mens halvparten var imot.

Stoler på bevisene

De fleste på møtet lot til å være overbevist om at Syrias regjering har brukt kjemiske våpen.

— Bildet av døde babyer på rekke og rad, jeg klarer ikke å få det ut av tankene mine, sa kongressrepresentant Debbie Wasserman Schultz, også hun fra Det demokratiske partiet.

Mens få tviler på bevisene for angrepet som Obamas regjering har lagt fram, er mange usikre på effektene av et angrep. Kongresspolitikerne har stilt spørsmål om eventuelle uforutsette konsekvenser, krigstrøttheten i den amerikanske befolkningen, og hva det vil si å gå til aksjon uten en bred internasjonal koalisjon i ryggen.

McCain skeptisk

Den republikanske senatoren og tidligere presidentkandidaten John McCain har etterlyst en tydelig strategi og plan for angrepet. Han er skeptisk til «å sende av gårde noen krysserraketter og ferdig med det».

Mange tror Obama vil klare å få flertall for angrepet i Kongressens førstekammer, Senatet, der Demokratene har flertall. Men i Representantens hus, hvor Republikanerne har flertall, kan det bli verre.

Republikanerne i «Huset» lar sjelden en anledning til å motarbeide Obama gå fra seg. I tillegg møter presidenten motstand i sitt eget parti.

Det finnes krigsmotstandere både blant liberale demokrater og republikanske Tea Party-tilhengere – de to ytterfløyene i amerikansk politikk.

- Israel i fare

Regjeringen vil argumentere med at den internasjonale normen mot bruk av kjemiske våpen svekkes hvis ikke USA går til aksjon mot Syria. I tillegg kan det syriske regimets allierte i Hizbollah-militsen og Iran bli styrket, ifølge en kilde i Det hvite hus.

Utenriksminister John Kerry mener Israels sikkerhet kan bli svekket hvis ikke angrepet gjennomføres. Mange av politikerne i Kongressen er svorne israelvenner, og Kerry tror ikke de vil ta sjansen på å sette Israel i fare.

Mandag vil flere folkevalgte bli oppringt og forsøkt overtalt av USAs øverste ledere. Et par dager senere reiser Obama til Stockholm, hvor han skal møte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og lederne for de andre nordiske landene.