Midt under intervjuet strekker ikke ordene lenger til for Gunness, som er talsmann for UNWRA, FNs organisasjon for palestinske flyktninger.

— Rettighetene til palestinerne, også barna deres, blir fornektet, og det er forferdelig, sier Gunness, før han kremter, blunker hardt, legger hodet i hendene og begynner å hulke. En medarbeider kommer bort for å trøste ham før kameraet vendes bort fra den britiske FN-arbeideren. Videoen er lastet opp på YouTube og lagt ut av mange medier.

Intervjuet ble gjort samme dag som minst 16 personer ble drept og om lag 90 såret under et israelsk angrep mot en FN-skole i Jabaliya på Gazastripen, der 3.300 palestinske flyktninger hadde søkt tilflukt.

Intervjuet har gjort et sterkt inntrykk og blir nå kommentert av mange på sosiale medier.

Vil ha Gunness fjernet

Gunness har flere ganger kommet med sterke uttalelser om situasjonen på Gazastripen. Da han for to uker siden oppfordret journalister til å intervjue den norske legen Mads Gilbert og oppga telefonnummeret hans i en Twitter-melding, krevde Israels FN-ambassadør Ron Prosor at Gunness måtte avsettes umiddelbart, ifølge avisen The Algemeiner.

I et brev til UNWRAs leder Pierre Krähenbühl skriver Prosor:

«Gunness har nok en gang misbrukt sin stilling ved å be reportere om å intervjue doktor Mads Gilbert, en åpen tilhenger av terrorangrep mot sivile».

I brevet anklages Gunness også for å ignorere «Hamas' overgrep mot sivilbefolkningen på Gazastripen».

Gilbert kom tilbake til Norge onsdag etter å ha jobbet i to uker på Shifa-sykehuset i Gaza by. Han rettet da kraftig kritikk mot de israelske angrepene, noe han har gjort gjentatte ganger, og viste fram en rekke bilder at sårede og døde palestinere.

Gunness er tidligere BBC-journalist, men ble på midten av 1990-tallet talsmann for FN i det tidligere Jugoslavia under krigen på Balkan.

Aktiv på Twitter

Gunness selv er meget aktiv på Twitter og har brukt harde ord i sin beskrivelse av situasjonen på Gazastripen.

«UNWRA er overveldet i Gaza, vi har nådd vårt bristepunkt, våre ansatte blir drept og våre forlegninger oversvømmes. Hvor skal det slutte?», skrev han onsdag, ifølge Aftonbladet, som har lagt ut intervjuet.

Etter at klippet fra Al Jazeera-intervjuet begynte å sirkulere på sosiale medier torsdag morgen, skrev han: «Det finnes tilfeller da tårer forteller mer enn ord. Men mine blekner sammenlignet med Gazas».

Nye angrep

Torsdag morgen ble det skutt flere israelske granater mot et område som ligger like ved en annen FN-drevet skole som huser flyktninger, melder CNN. Skolen ligger i Beit Lahiya, og åtte personer ble lettere skadd.

— Selve skolen ble ikke rammet, det var i nærheten av skolen, sier Adnan Abu Hasna, en av Gunness' kolleger i UNWRA.

Den israelske regjeringen har varslet at den vil granske bombingen av FN-skolen i Jabaliya og sier den ber om unnskyldning dersom Israel var ansvarlig.

— Vi har regler, sivile er ikke mål, sier en talsmann til BBC.

Israel har sagt at angrepet svarte på et granatangrep fra nærheten av skolen.

Over 100 palestinere ble drept i forskjellige angrep onsdag.

Torsdag morgen var 1.364 palestinere drept i den 24 dager lange krigen, ifølge helsepersonell på Gazastripen. På israelsk side er 56 soldater drept, mens to sivile israelere og en thailandsk migrant er drept av Hamas' raketter i Israel.