— Vi, medlemmer av hæren og de revolusjonære, kunngjør at nasjonalforsamlingen er oppløst, sa oberst Mokhtar Fernana, som leste opp en kunngjøring i to private TV-stasjoner søndag kveld.

Kort tid før kunngjøringen ble nasjonalforsamlingen i Tripoli stormet av militsgruppen Den libyske nasjonale armé (LNA), som slutter opp om opprørsgeneralen KhalifaHaftar.

LNA krevde at nasjonalforsamlingen måtte oppløses og at makten i det kaotiske landet måtte overføres til et utvalg som lager ny grunnlov.

Militsgruppen gjorde det videre klart at den ikke anerkjenner utnevnelsen av Ahmed Maiteeq som ny statsminister.

Haftar var en av lederne for opprørerne som med militærstøtte fra NATO styrtet Muammar Gaddafi i 2011.

Han er tidligere blitt beskyldt for kuppforsøk av myndighetene i landet, men hevder selv å føre en kamp mot militante islamister.

To mennesker ble drept og 55 ble såret i kamphandlinger i Libyas hovedstad Tripoli søndag, opplyser justisministeren i landet.

Justisminister Saleh al-Mergani oppfordret under en TV-overført pressekonferanse militssoldatene til å legge ned sine våpen og innlede dialog.

Væpnede militssoldater stormet søndag nasjonalforsamlingen i Libya, og en oberst som hevdet å snakke både på vegne av hæren og militssoldatene sa at nasjonalforsamlingen var oppløst.

Kort tid etter at obersten leste opp kunngjøringen i en privat TV-kanal, ble TV-bygningen angrepet.

— Minst fire raketter traff kanalens kontorer. Det var materielle skader men ingen ofre, forteller en journalist i kanalen.

(NTB)