Sosialdemokraten Bachelet fikk rett under 47 prosent av stemmene, men hun måtte ha minst 50 prosent for å unngå en andre valgomgang.

— Vi visste det ville bli vanskelig å vinne allerede i første runde. Vi jobbet hardt, og vi klarte det nesten, sa Bachelet til tilhengere søndag.

— Vi vant i kveld, og vi skal jobbe hardt for å finne klart i desember.

Bachelets sterkeste utfordrer, Evelyn Matthei, fikk 25 prosent av stemmene søndag.

— Jeg er kjempefornøyd. Nå blir det en andre omgang, sa Matthei søndag.

Den avgjørende valgomgangen mellom de to skal holdes 15. desember.

Andre periode

Til sammen var det ni presidentkandidater i valget i Chile søndag. Landet preges av at det er store forskjeller på folk, rent økonomisk. De to hovedkandidatene har forskjellig syn på hvordan dette skal angripes. Mens Matthei vil senke skattene for næringslivet, så vil Bachelet i stedet øke dem for å finansiere sosiale reformer, og reformer i skoleverket.

Michelle Bachelet var president i Chile fra 2006 til 2010. Chiles valglov tillater ikke noen å være president i to sammenhengende perioder, men åpner for at en tidligere president stiller som kandidat på nytt etter at en annen har hatt vervet.

Personlig drama

Bachelet og Matthei var barndomsvenninner. Og Matthei er datter også av generalen Fernando Matthei, som var en nær venn av Michelle Bachelets far, Alberto Bachelet, også han general.

Generalene og deres familier sto hverandre nær helt til Augusto Pinochets militærkupp 11. september 1973. Kuppet splittet vennskapet mellom de to familiene.

Fernando Matthei ble en av mennene i Pinochets innerste krets og hans militærjunta, mens Alberto Bachelet stilte seg på Salvador Allendes side. Bachelet ble torturert til døde i kjelleren til flyvåpenakademiet som Matthei var sjef for.