Uværet traff den lutfattige øystaten vest for hovedstaden Port-au-Prince, ifølge amerikanske meteorologer.

Fortsatt bor hundretusener av innbyggerne i teltleirer og skur som følge av jordskjelvet i 2010. Med hustak laget av presenninger og blikkplater er de spesielt utsatt for uværet. De har heller ingen steder å dra når stormen kommer.

— Vi er ikke klare. Når det regner, står vi under telt med hull i. Det er mange barn, og vi vet ikke hva vi skal gjøre hvis vi må evakuere, sier Martine, som leder en vaktgruppe i en leir som huser tusenvis av familier.

Lover hjelp

Statsminister Laurent Lamothe har lovet at hele regjeringen, også sikkerhetsstyrkene, er i beredskap i forbindelse med uværet.

Stormen nådde land lørdag formiddag norsk tid, men i Haiti var det ennå natt.

Noen timer før ble det meldt om kraftig regnvær langs sørkysten av øya Hispaniola, som deles av Haiti og Den dominikanske republikk. Rundt 400.000 mennesker lever fortsatt i teltleirer i hovedstaden Port-au-Prince og andre byer som ble rasert av jordskjelvet for to og et halvt år siden.

Hamstrer mat

Lange køer dannet seg utenfor supermarkeder fredag da folk hamstret vann og matvarer i påvente av stormen.

Det ventes at teltleirene kan oversvømmes, og at fattige slumområder kan feies bort av jordskred når stormen treffer for fullt med nedbør og sterk vind.

Både Cuba og det sørlige Florida, særlig øyrekken The Keys, er forberedt på stormen etter at den har passert Haiti lørdag.

I Mexicogolfen er flere oljerigger evakuert, og republikanerne har kjøpt inn tusener av paraplyer i tilfelle stormen treffer Tampa mens de har landsmøte.