59-åringen, som en gang ble omtalt som «Storbritannias morsomste mann», ble pågrepet på Heathrow-flyplassen utenfor London.

Davidsons advokat bekrefter pågripelsen og sier at hans klient stiller seg uforstående til anklagene.

Tilbakeviser

— To kvinner har kommet med anklager som gjelder forhold som ligger rundt 25 år tilbake i tid, sier Henri Brandeman.

— De to var da i midten av 20-årene. Jim tilbakeviser på det sterkeste disse anklagene og han er heller ikke siktet, sier han.

Britisk politi pågrep onsdag også en 53 år gammel mann i Hampshire, som anklages for tilsvarende seksuelle overgrep. Mannens identitet er ikke kjent og det er heller ikke kjent om han har noen forbindelse til Davidson.

Savile-skandalen

De to pågripelsene kom som følge av etterforskningen som ble innledet i fjor, da en rekke kvinner sto fram og fortalte om overgrep de var blitt utsatt for opp gjennom årene av den kjente TV-personligheten Jimmy Savile.

Savile døde i fjor, men ni andre kjente personer er hittil pågrepet og avhørt i saken, blant dem den tidligere rockesangeren Gary Glitter og komikeren Freddie Starr.

Alkohol og mishandling

Jim Davidson fikk sitt gjennombrudd som komiker på 1970-tallet og ble på 1990-tallet programleder for BBC-programmet Big Break.

Davidson har tidligere innrømmet langvarig alkoholmisbruk og fortalt offentlig om hvordan han mishandlet sin tidligere kone.

Da han ble pågrepet onsdag, var han på vei BBC for å delta i en kjendisversjon av programmet Big Brother.

sy1d9b17.jpg
SCANPIX