Sangerinnen og skuespilleren ble stedt til hvile ved siden av sin far, John Russel Houston, i Westfield i New Jersey søndag. Kun den nærmeste kretsen av familie og venner deltok i seremonien.

Lørdag fikk imidlertid et stjernetungt begravelsesfølge hylle en av USAs største popartister i New Hope Baptist Church i Newark. Kirken var fylt av hvite og lilla blomster, ballonger og hvitkledde korsangere. Et stykke bortenfor kirken, utenfor politiets sperringer, hadde også mange fans møtt opp for å si farvel til sitt idol.

Houstons kiste ble båret ut av kirken til tonene av «I Will Always Love You».

Whitney Houston ble funnet død på et hotellrom i Los Angeles for en uke siden. Hun ble 48 år gammel.

Dødsårsaken er ennå ikke fastslått, men ifølge nettstedet TMZ kan sangeren ha dødd av en overdose medisiner blandet med alkohol. Opplysningene er ikke offisielt bekreftet. Politiet i Los Angeles har lagt fullstendig lokk på saken og har ikke villet kommentere den foreløpige obduksjonsrapporten.

Salget av Whitney Houstons plater har skutt til værs etter nyheten om hennes død. På Apple's musikknettsted iTunes var hennes kanskje mest berømte hit «I Will Always Love You» mandagens mestselgende sang.