Den mistenkte motsatte seg pågripelse da fransk politi stormet leiligheten han hadde forskanset seg i torsdag formiddag, ifølge politikilder.

Spesialstyrker hadde da tatt seg inn i leiligheten etter at de ikke hadde hørt fra terrormistenkte Mohamed Merah siden onsdag kveld.

Det oppsto en skuddveksling og tre politimenn skal ha blitt såret, en av dem alvorlig, opplyser politikilder.

Innenriksminister Claude Guéant sier at den mistenkte 23-åringen skjøt mot politiet idet de forsøkte å pågripe ham. Flere kraftige eksplosjoner kunne høres under politiaksjonen.

Politiet ventet lenge med å storme leiligheten i håp om å ta 23-åringen i live. Mannen er mistenkt for å ha drept i alt sju personer i og ved Toulouse. Tre av de drepte var barn ved en jødisk skole.

— Planla flere drap

Natt til torsdag ble det hørt flere eksplosjoner ved leiligheten der den mistenkte hadde forskanset seg. De skal tilsynelatende ha blitt utløst av politiet.

Merah, som er fransk statsborger med algerisk bakgrunn, har angivelig filmet drapene han innrømmer å ha begått. Ifølge statsadvokat François Molins, som leder etterforskningen av saken, hadde han plukket ut to politifolk og en soldat som sine neste ofre før han ble avslørt.

Maskinpistol

Motivet for ugjerningene skal ha vært et ønske om å hevne drepte palestinske barn og å straffe Frankrike for deltakelse i militæroperasjonen i Afghanistan.

23-åringen skal ha skrytt av å tilhøre al-Qaida og beklaget at han ikke rakk å drepe flere mennesker.

Beleiringen begynte natt til onsdag, da 23-åringen angivelig skjøt gjennom en dør mot politifolk som forsøkte å ta seg inn. To av dem fikk lettere skader. Det antas at den terrormistenkte hadde et Kalasjnikov-gevær, en maskinpistol og flere andre våpen i boligen.

Overvåket

Mannens bror og mor er også pågrepet av politiet.

Den terrormistenkte 23-åringen hevdet selv å ha operert på ordre fra terrornettverket al-Qaida, som skal ha gitt ham opplæring i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan.

Ifølge franske myndigheter har mannen vært del av en gruppe på rundt 15 tilhengere av en ytterliggående islamistisk salafist-ideologi i Toulouse. Han er blitt overvåket i flere år, men etterretningsfolkene skal ikke ha sett tegn til at han forberedte terrorhandlinger